Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Γεώργιος Κόκκινος

"Σκορπάει" ελληνική περηφάνια στην Αυστραλία



Με το μετάλλιο Pride of Australia πρόκειται να παρασημοφορηθεί σύντομα ο Γ. Κόκκινος από τη Μελβούρνη. Ο λόγος; Ο 69χρονος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής $120,000 για το νοσοκομείο Alfred ψήνοντας λουκάνικα σε κάθε γωνιά της Μελβούρνης, αγνοώντας τις καιρικές συνθήκες, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργο.

Κι αν αναρωτηθεί κανείς για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη, η απάντηση θα σας εκπλήξει και συγκινήσει ταυτόχρονα. Πριν από 17 χρόνια, ο γιος του είχε ένα ατύχημα. Ένα τζάμι έπεσε πάνω του ενώ εργαζόταν, με αποτέλεσμα να υποστεί ένα σοβαρότατο τραύμα, με μήκος 1 μέτρο και 23 εκατοστά. Ο κ. Κόκκινος δεν κρύβει ότι κανείς δεν πίστευε τότε ότι ο γιος του θα τα καταφέρει, ωστόσο, όπως ο ίδιος αναφέρει στην ιστοσελίδα neokosmos.gr, «o γιος μας έζησε και γι’ αυτό χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη στο νοσοκομείο και τους γιατρούς του».

O 69χρονος δεν ξέχασε ποτέ τη βοήθεια που παρείχαν οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου στο παιδί του. Ετσι, όταν συνταξιοδοτήθηκε το 2007 αποφάσισε να ευχαριστεί καθημερινά το νοσοκομείο, ψήνοντας λουκάνικα σε κάθε γωνιά της Μελβούρνης, πουλώντας λαχεία και διοργανώνοντας φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Ετσι, μόνο τυχαία δεν θεωρείται ένας από τους πλέον ενεργούς συνομήλικούς του. Και η διάκριση με το μετάλλιο Pride of Australia εκ μέρους της Πολιτείας δεν είναι η μόνη, καθώς ένας θάλαμος του νοσοκομείου Alfred, θα πάρει το όνομά του, “George Kokkinos Room”!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails