Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

ΒΑΡΒΑΡΑ ΓΥΡΑ

«Διέξοδος από την κρίση η τέχνη»



Σπούδασε κιθάρα με τον Roland Dyens στη Σχολή ATLA, με τον Francis Kleynjans στο Conservatoire Nadia et Lili Boulanger όπου απέκτησε το Δίπλωμα DEM, και με τον Alberto Ponce στην Ecole Normale de Musique de Paris όπου απέκτησε το Δίπλωμα Σολίστ. Οι σπουδές της πραγματοποιήθηκαν με υποτροφίες της Aκαδημίας Aθηνών, του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, των Αγαθοεργών Καταστημάτων Ιωαννίνων και του Ι.Κ.Υ.

Η Βαρβαρα Γύρα απέσπασε το 1ο Bραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Kιθάρας UFAM στο Παρίσι το 2001, το Bραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Kιθάρας Ile-de-Ré το 2002, το 2ο Bραβείο του Διεθνούς Διαγωνισμού Kιθάρας Fontainebleau το 2002 και το 1ο Bραβείο του Πανελληνίου Διαγωνισμού Kιθάρας Iωαννίνων το 1993.

Έχει παρουσιαστεί στην Αίγυπτο, Αυστρία, Βέλγιο, Bουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Iσπανία, Iταλία, Mεξικό και στην Πορτογαλία αποσπώντας ενθουσιώδεις κριτικές από τον διεθνή τύπο. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Oρχήστρα Orpheus της Σόφιας και με την Kλασική Oρχήστρα του Mεξικό κι έχει συνεργαστεί με τους ηθοποιούς Anouk Aimée, Πολύδωρο Βογιατζή, Nicole Garcia, Lluis Homar, Charlotte Rampling και Lambert Wilson.

Η Βαρβάρα Γύρα παρουσιάζει τα ρεσιτάλ της στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά κι ισπανικά, κι από το 2007 συμπεριλαμβάνει στις συναυλίες της και το τραγούδι. Έχει ηχογραφήσει για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση κι έχει στο ενεργητικό της δύο CDs: Η κιθάρα σε 3 ηπείρους (Υπουργείο Πολιτισμού, Μεξικό 2006) και Live! 2003 (ιδιωτική παραγωγή, Παρίσι 2003). Έχει επίσης λάβει μέρος στην ηχογράφηση του έργου για κιθάρα του Francis Kleynjans.

Είναι Διδάκτωρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Παρισίων VIII και η διατριβή της αφορά στο έργο του συνθέτη Γιάννη Xρήστου (1926-1970). Έχει επίσης αποκτήσει ένα Μάστερ Mουσικολογίας (DEA) στο ίδιο πανεπιστήμιο και το Πτυχίο Μουσικών Σπουδών στο Iόνιο Πανεπιστήμιο, καθώς και τα Διπλώματα Aντίστιξης και Aρμονίας. Η ιστοσελίδα της φιλοξενεί εντυπώσεις από τα ταξίδια της με την κιθάρα: http://www.varvaragyra.com/
Πηγή
http://www.ellines.com/userpage.php?page_id=256

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails