Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ

ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΩΝΥΜΑ


Στην Αλβανία, δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο τρόπο για να σχηματίζονται τα επίθετα που συνήθως είναι δυσύλλαβα, Hoxha,Shehu Prifti, Çela,Leka,Dervishi, Hysi,Rama,Dibra, ,Abazi,Sinani,Gjika,Kola,Kraja,Luka,Duka, Gjoka,Murati,Kristi,Mulo, Muço, Andoni,

Hasani,Koçi,Frashëri,Ruçi,Zeneli,,Papa,Spahiu,Balla κτλΣτη Βουλγαρία , το -ov είναι αντίστοιχο του δικού μας απλού σχηματισμού σε γενική Γεωργίου, Αποστόλου κτλ.

Στη Σερβία, το -ic είναι υποκοριστικό, αντίστοιχο των δικών μας, -οπουλος, -άκης, -ούδης, -ούσης, -ούλης κτλ κτλ κτλ κτλ κτλΣτη Ρουμανία, έχουν το -escu, που είναι δηλώνει οτι καταγωγή απο αυτόν που ειναι ως θέμα, Vladimirescu, του Vladimir.

Στα αγγλικά επώνυμα, υπάρχουν διάφοροι τύποι, από το σκωτσέζικο Mac (και Nic στα γαλλικά για τις γυναίκες) ως το ιρλανδικό Ο' και το νορμανδικό Fitz.

Αλλά στην αγγλική είναι συνηθέστερα τα τοπωνυμιακά επίθετα (Church-hill, Rivers, At-wood, East-wood etc) καθώς και αυτά που δηλώνουν ιδιότητες (Good-will, God-speed, Black-head, Muddy, etc). Σε αντιστοιχία, έχουμε τα ελληνικά επίθετα που δηλώνουν συνήθως επαγγέλματα (σαμαράς, καρεκλάς, φούρναρης, κτλ).

Αναρτήθηκε από Χίμαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails