Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕ






Πότε τελείωσε ιστορικά ο Ελληνισμός.---

Ο Ελληνιστικός πολιτισμός ήκμασε για πολλούς αιώνες, αλλά ήλθε σταδιακά και η παρακμή του, όταν οι Έλληνες σταμάτησαν να παράγουν καινοτόμο πολιτισμό.----
 Από κορυφαίοι και πρωτοπόροι πολιτισμικοί, κατάντησαν σήμερα να είναι σχεδόν ουραγοί, πιθηκίζοντες των Ευρωπαϊκών ινδαλμάτων τους.
Ενώ ο Ελληνικός πολιτισμός έφθασε στο αποκορύφωμα της ακμής του επί Περικλή, και έγινε Οικουμενικός Ελληνιστικός Πολιτισμός επί Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τους συνεχιστές των δύο αυτών ανδρών που μετά τον θάνατό τους τούς αντικατέστησαν, άρχισε η παρακμή στην Αθήνα με τον θάνατο του πρώτου, και στον Οικουμενικό Ελληνισμό με τον θάνατο του δευτέρου. Και βέβαια και λόγω διαγκωνισμού των πόλεων κρατιδίων, για την διεκδίκηση της αρχηγίας και αντιπροσώπευσης των Ελλήνων και του Ελληνισμού.
Και δυστυχώς όχι μόνο ειρηνικά και με αποδεικτικά λόγια, ή, με έργα, αλλά και με αδελφοκτόνους αυτοκαταστροφικούς πολέμους.
Στην μετέπειτα συνεχή παρακμή του Ελληνισμού συνέβαλαν και τα εξής γεγονότα.
1ον) Η εξάπλωση, αποδοχή και παραδοχή εκ των έξωθεν του Ελληνισμού, της Χριστιανικής θρησκείας, και η μετάλλαξη της Ελληνικότητας των Ελλήνων, σε Θεοκρατική. 2ον) Η κατάκτηση του Ελληνισμού και της Ελληνικής επικράτειας, από τη Ρωμαϊκή μακραίωνη Αυτοκρατορία. Ο Ελληνισμός αν και εντασσόμενος μέσα στην ξενόφερτη Αυτοκρατορία, επέζησε, αλλά μεταλλαγμένος σε Θεοκρατικό – Ρωμαίο – Βυζαντινό καθεστώς, και οι Έλληνες μετονομάσθηκαν Ρωμιοί.
3ον) Η ακολουθημένη υποδούλωση του Ελληνισμού από την Οθωμανική Αυτοκρατορία για τετρακόσια σχεδόν χρόνια. Στην μακρά αυτή περίοδο, μια σκιά του Ελληνισμού που μόλις και μετά βίας επέζησε, κι’ αυτή ήταν αλαφιασμένη, ταλαιπωρημένη, ταπεινωμένη, τσουρουφλισμένη.
4ον) Με την επανάσταση του 1821 άνοιξε το παράθυρο της ελευθερίας από τον Οθωμανικό ζυγό, που αρχικά φάνηκε πως θα ανέδυε από τα βάθη των αιώνων ξανά ο Ελληνισμός. Όμως το αιώνιο της φυλής μας σαράκι της έριδος και της διχόνοιας, βρόντηξε και πάλι από τους ηγέτες και οπλαρχηγούς της επαναστάσεως, με αποτέλεσμα η αναγέννηση του Ελληνισμού, να μην συμπορεύεται με την ελευθερία μας.
 Ούτω πως οι μεγάλες δυνάμεις κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να αυτό-κυβερνηθούν και με αυτό το πρόσχημα, μας απέστειλαν ως από μηχανής Θεό, Βαυαρό ηγέτη ως ανώτατο άρχοντα για να μας διαφεντεύει αυτός, όχι μόνο, αλλά και οι απόγονοί του.
 Έτσι εξαρχής άρχισε να κάνει την εμφάνισή της η διχόνοια.
 Ως συνέπεια αυτής, και μετά από περίπου 9 δεκαετίες φθάνοντας στην αποκορύφωσή της, και με παρατάξεις θα διαμελίσει τους Έλληνες σε Βασιλικούς Αντί-Βενιζελικούς, και Βενιζελικούς Αντί-Βασιλικούς, με τα γνωστά τραγικά αποτέλεσμα για το Έθνος και για τον Ελληνισμό της ταραχώδους εκείνης εποχής. Από τότε μέχρι σήμερα, ούτε ο Ελληνισμός έχει αναγεννηθεί, ούτε και έχει εξευρωπαϊστεί. Είμαστε Έλληνες μόνο κατά το όνομα, χωρίς Ελληνικότητα, χωρίς καινοτόμο πολιτισμό, χωρίς ιδιαιτερότητα.
 Με μία μόνο παρένθεση αναλαμπής του Έθνους και του Ελληνισμού, του έπους που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου 1940, και που θύμισε σε ολόκληρο τον κόσμο τις διαχρονικές αρετές των Ελλήνων, του ήθους, του δικαίου, της ανδρείας, και του πατριωτισμού.
5ον) Και ήλθε η εκστρατεία του 1922 στη Μικρά Ασία, η παταγώδης αποτυχία της πού στοίχισε τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων και όχι μόνο. Χάσαμε περιουσίες και εδάφη Ελληνικά. Και πάνω απ’ όλα, ξεριζώθηκε ο Ελληνισμός μαζί με εκατομμυρίων Ελλήνων, της Σμύρνης, της Κωνσταντινούπολις, του Πόντου, της Ανατολικής Ρωμυλίας, της Ανατολικής Θράκης. Δηλαδή χάθηκε τότε ο Κοσμοπολίτικος Οικουμενικός Ελληνισμός Δίχως Σύνορα.
Η καταραμένη Διχόνοια.
6ον) Τελευταίο στη σειρά, και στην ουσία πρώτο. Το πόρισμα εξ όλων των ανωτέρω, είναι το ακόλουθο. Η μεγαλύτερη όλων των κακών αιτία του αφελληνισμού μας και των εθνικών καταστροφών μας, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΑΣ ΣΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ. Εάν την νικήσουμε, την σκοτώσουμε και την απαλείψουμε, τότε, και μόνο τότε, ο Ελληνισμός και η Ελληνικότητά μας, θα αναγεννηθούν. Τότε, και τότε μόνο, οι φίλοι μας θα μας σέβονται, και οι εχθροί μας θα μας φοβούνται.

Κάνω μια πρόταση – επίκληση – προς όλους τους Έλληνες, πολιτικούς και πολίτες.

Οι “καταδικασθέντες 6” και η εκτέλεσή τους στο Γουδί, ήταν οι “αποδιοπομπαίοι τράγοι” προς ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος με τη καταδίκη των “ενόχων” της Μικρασιατικής καταστροφής. Με την εκτέλεση των “ενόχων” με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, η Διχόνοια δεν εξαλείφθηκε, αντιθέτως επεκτάθηκε.
 Αντί λοιπόν να στήσουν τους “6” στο εκτελεστικό απόσπασμα, έπρεπε στη θέση τους να στήσουν ένα ομοίωμα εικονικό της Διχόνοιας προς εκτέλεση. Διότι αυτή ήταν η πραγματική αιτία της Μικρασιατικής καταστροφής, όχι μόνο, αλλά και όλων των εθνικών του Ελληνισμού καταστροφών. Η διχόνοια δεν είναι μόνο αιτία του αφελληνισμού μας, είναι και κακός μοχλός της εξάπλωσης της διαφθοράς, και της παρανομίας, είναι και ανατρεπτικός μοχλός κατά της Δημοκρατίας. Νωπά είναι τα πολιτικά δεδομένα της δεκαετίας του 60, και η σκευωρία του άλλοθι των συνταγματαρχών για την κατάργηση της Δημοκρατίας.
Καλό είναι να έχουμε επετείους των κατορθωμάτων μας, όπως της 25ης Μαρτίου, της 28ης Οκτωβρίου, και της 24ης Ιουλίου. Παράλληλα όμως πρέπει να έχουμε επετείους και για τα ελαττώματά μας και τα καταστροφικά λάθη πού εξαιτίας του κακού εαυτού μας διαπράξαμε. Πρέπει λοιπόν να συστήσουμε και μια επέτειο των ελαττωμάτων μας. Την επέτειο του πιο ευρέως καταστροφικού ελαττώματός μας, αυτό της ΔΙ-ΧΟ-ΝΟΙ-ΑΣ, με παράδειγμα προς αποφυγήν, και στόχο την εξάλειψή της.
Προτείνω λοιπόν κάθε χρόνο στην επέτειο εκτελέσεως των 6, να στήνουμε σε κάποιο κατάλληλο υπαίθριο χώρο, ένα ομοίωμα εικονικό της Διχόνοιας, και παρουσία πλήθους κόσμου, οι πολιτικοί αρχηγοί θα σκοπεύουν τη διχόνοια για να την σκοτώσουν. Θα έχουν ο καθένας τρείς προσπάθειες. Όποιου η σφαίρα βρει το κέντρο του στόχου, το εικονικό ομοίωμα της διχόνοιας θα έχει σκοτωθεί και θα πέφτει κατά γης. Εάν ουδείς εκ των διαγωνιζομένων δεν στοχεύσει το κέντρο, και πάλι θα ανακοινώνεται η σειρά της βαθμολογίας τους, ανάλογα με το ποιος θα έχει τις πλησιέστερες βολές προς το κέντρο.
Είμαι της γνώμης ότι αυτή η απλή, λιτή, τυπική και εικονική, αλλά και ουσιαστική διαδικασία, χωρίς πομπές και πολυτέλειες, θα συμβάλει στην εξάλειψη της Διχόνοιας με διασκεδαστικό, αγωνιστικό, και αποτελεσματικό τρόπο. Εκτός των άλλων, με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της Βουλής στο αγώνισμα αυτό, θα αναπτυχθεί μια ατμόσφαιρα φιλίας και ομόνοιας μεταξύ τους, και μια πολιτισμένη και δημοκρατική αντίληψη και πρακτική στη πολιτική και κοινωνική ζωή.
“ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΜΕ !! ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ”…
«Εάν οι Έλληνες ήσαν ενωμένοι σε ένα κράτος, θα είχαν κατακτήσει όλον τον κόσμο-Βίσμαρκ» -( πρωθυπουργός της Γερμανίας, 1815-98 )
pakar@bigpond.net.au
Παύλου Καρκανίδα
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τα λόγια του Τσώρτσιλ σχετικά με τον ηρωισμό των Ελλήνων είναι ήδη γνωστά, αλλά και του ίδιου του Χίτλερ ακόμα!

Επίσης ο τσολιάς είχε γίνει εξώφυλλο του ΤΙΜΕ.
Γράφει χαρακτηριστικά ο Γάλλος Αντρέ Ζιντ σε επιστολή του προς τον Κ. Θ. Δημαρά της 31ης Δεκεμβρίου 1940, εξυμνώντας τον ελληνικό λαό: «… Αντιπροσωπεύετε για μας τον θρίαμβο της παλικαρίσιας αρετής, της πραγματικής αξίας, εκείνης των ολιγαρίθμων. Και τι ευγνωμοσύνη αισθανόμαστε για σας, γιατί ξαναδώσατε σ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα εμπιστοσύνη, θαυμασμό, αγάπη και ελπίδα στον άνθρωπο.»

4 σχόλια:

  1. Αν δεν μαθουμε να σεβομαστε τους νομους που εξασφαλιζουν οργανωτικη πειθαρχεια και δυναμη, θα συνεχισουμε να ειμαστε ο λαος της σφαλιαρας σαν τον Βεγγο! Οταν ο καθενας κανει του κεφαλιου του και γραφει στα παλια του τα παπουτσια, τους υπολοιπους και ολους τους κοινωνικους κανονες, δεν νομιζω να παμε πολυ μακρια ακομα.
    Και δυστυχως ακριβως αυτη η απειθεια στους νομους ειναι που χαρακτηριζει ολες τις τριτοκοσμικες κοινωνιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να διευκρινισω, οτι ο σεβασμος στον νομο δεν επιβαλετε με το ζορι, πρεπει να καταλαβει ο αλλος γιατι αυτο ειναι προς το συμφερον το δικο του και της πατριδας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγνωμη, να προσθεσω και κατι αλλο. Πιστευω οτι και η διχονοια ειναι αποτελεσμα του χαμηλου επιπεδου του λαου μας που δεν μας αφηνει να δουμε το πραγματικο συμφερον μας. Τωρα κατι εχει αρχισει ν`αλλαζει, ελπιζω μεσω της μορφωσης και της καλλιεργιας να χειραφετηθουμε σαν λαος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ.
    Αλλά η διχόνοια δεν εξαλείφεται...περιορίζεται μόνο.
    Οι τρόποι περιορισμού πολλοί, η θέληση λείπει... ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!
    1. Παιδεία...ποιά παιδεία;; Μόνο συμφέροντα!!
    2. Νόμοι ....Ποιοί Νόμοι;;; Πολλά παράθυρα και μπάζουν από παντού!!!
    3. ΗΓΕΤΕΣ ΜΕ ΑΡΕΤΕΣ....Ποιοί ηγέτες;;; Εγωκεντρικές φιλοδοξίες και την τσέπη μας - οι άλλοι να καούν.
    4. Συνείδηση.... Ποιά συνείδηση;;; Ανήκουμε στην Δύση ή στην Ανατολή; Είμαστε Έλληνες ή Τούρκοι ή Σλάβοι ή ότι άλλο θέλετε; Είμαστε Παγανιστές ή Χριστιανοί ή Μουσουλμάνοι;; Να δεχόμαστε μετανάστες ή όχι; Είμαστε ο Υπέρτατος Λαός και όλοι μας κυνηγούν γιατί είμαστε και χαρισματικοί!!! ΕΛΕΟΣ!!!!!

    Οι αφορισμοί πολλοί, οι λύσεις....;;;...!!!

    Κάποιες σκέψεις...
    α. Ανήκουμε σε αυτά τα χώματα, σε αυτή την περιοχή, και σε αυτήν την θάλασσα που έχει το όνομα ΕΛΛΑΔΑ. Ουαρανός, αέρας, ήλιος είναι ΚΑΙ για μας...
    β. ΟΧΙ χάρες και Νόμους για κάποιους..Ανταμοιβή και καταδίκη σε αυτούς που το δικαιούνται..
    γ. Παιδεία ουσίας και όχι όγκου ύλης. Εκπαίδευση ψυχής και νού. ΑΡΕΤΗ - ΓΝΩΣΗ.
    δ. Κόμματα μόνο για τους δούλους και τα "σκυλιά" που θέλουν αφεντικά και φορούν παρωπίδες.
    ε. Ηγέτης ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΗΣ (από το "ΑΡΙΣΤΟΣ), ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.
    στ. Θεοί μας οι Ηρωές μας, δικοί μας άνθρωποι, αίμα χυμένο για την Ελλάδα..Αυτούς πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε πρώτα και κατόπιν τους άλλους.

    Γενικολογίες ίσως να πείτε..αλλά θέλω να τα πώ...Προσπαθώ να τηρήσω και να ακολουθώ τα ανωτέρω για να κάνω τήν αρχή από το εαυτό μου....ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΛΑ!!!!!
    Αυτά...



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails