Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Ερευνητές αναζητούν το αρχαιότερο χωριό της Ευρώπης


Την αναζήτηση του αρχαιότερου χωριού της Ευρώπης ξεκινούν φέτος τον Αύγουστο, Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι στα ανοιχτά του όρμου της Κοιλάδας στην Αργολίδα.
Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή στην υποβρύχια ανασκαφή που ονομάστηκε Terra Submersa, θα συμμετάσχουν το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και η Ελβετική Σχολή της Ελλάδας, ενώ στον εξοπλισμό της αποστολής θα προστεθεί και το MS Turanor PlanetSolar, το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο που κινείται με ηλιακή ενέργεια.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, στο βυθό του όρμου της Κοιλάδας είναι πιθανό να βρίσκεται ένα από τα αρχαιότερα χωριά στην Ευρώπη και τις υποψίες τους επιβεβαιώνουν τα ευρήματα στο κοντινό σπήλαιο Φράγχθι, που αποδεικνύουν ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν ήδη από τη Νεολιθική περίοδο.
Μία τέτοια ανακάλυψη, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα ανατρέψει την θεωρία για τον τρόπο με τον οποίο εξαπλώθηκε στην Ευρώπη ο Νεολιθικός Πολιτισμός, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην Εγγύς Ανατολή πριν από 10.000 χρόνια.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές:
«Για πολλά χρόνια πιστεύαμε πώς η εξάπλωση προς τα δυτικά έγινε από τη στεριά, μέσω της σημερινής Τουρκίας. Σήμερα θεωρούμε ότι είναι πιθανό να έγινε μέσω της θάλασσας. Επομένως μήπως ο Νεολιθικός τρόπος ζωής έφτασε νωρίτερα στην Αργολίδα πριν εξαπλωθεί βορειότερα
Πάντως, ανεξάρτητα από το αν εντοπιστούν ή όχι τα υπολείμματα του αρχαίου αυτού οικισμού, η αποστολή θα είναι σε θέση να μελετήσει μία περιοχή στην οποία, σύμφωνα με τα ευρήματα στο σπήλαιο Φράγχθι, υπήρχε ανθρώπινη δραστηριότητα για ένα πολύ μεγάλο μέρος των προϊστορικών χρόνων.
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της αποστολής ωστόσο, είναι αδιαμφισβήτητα το εντυπωσιακό σκάφος MS Turanor PlanetSolar, μήκους 31 μέτρων, που ναυπηγήθηκε το 2010 στη Γερμανία και διαθέτει 500 τετραγωνικά μέτρα ηλιακών πάνελ, που του επιτρέπουν να κινείται με ηλιακή ενέργεια.
Μάλιστα, από την 1η Αυγούστου το ηλιακό καταμαράν, θα περάσει από την Ερέτρεια, την Αθήνα και το Ναύπλιο και κατά την παραμονή του σε καθένα από τα λιμάνια, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την ενημέρωση του κοινού.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails