Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Ανοικτό από σήμερα το Λύκειο


To Λύκειο του Αριστοτέλη, δίπλα στο Βυζαντινό Μουσείο 
άνοιξε και επίσημα σήμερα για το κοινό.

Ένας νέος αρχαιολογικός χώρος λειτουργεί και επίσημα από σήμερα στις 8 το πρωί στην Αθήνα. 

Με έναν φύλακα ανά βάρδια, το Λύκειο του Αριστοτέλη που αποκάλυψε το 1996 η αρχαιολόγος Εφη Λυγκούρη είναι επισκέψιμο ώς τις 8 το βράδυ, δίπλα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, προσφέροντας στην πόλη 11 στρέμματα πρασίνου, λειτουργώντας παράλληλα ως δορυφόρος για τα γειτονικά μουσεία.

Με ελεύθερη είσοδο το κοινό θα εισέρχεται στον χώρο από την οδό Ρηγίλλης για αρχή, εξαιτίας των εργασιών που πραγματοποιούνται στο ΒΧΜ, ενώ αργότερα θα ανοίξει όπως προβλέπει ο σχεδιασμός το φυλάκιο δίπλα στο μνημείο των πεσόντων του Λάζαρου Σώχου, στην οδό Βασ. Σοφίας.

Η Γ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η οποία ανοίγει τον χώρο χωρίς τυμπανοκρουσίες, έχει προβλέψει (με χρήματα του έργου) την έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων τα οποία θα δίνονται από τις επόμενες ημέρες στους επισκέπτες.

«Είμαι περίεργη να δω τις αντιδράσεις του κόσμου» λέει στην «Κ» η προϊσταμένη της Γ΄ ΕΠΚΑ κ. Ελένη Μπάνου, η οποία εδώ κι ένα χρόνο δέχεται τις ερωτήσεις των περαστικών για το πότε θα λειτουργήσει το Λύκειο. «Από τις συγκινητικές στιγμές ήταν η ερώτηση ενός γείτονα, ο οποίος μου είπε πως από επτά χρόνων περιμένει να αποδοθεί ο χώρος στην πόλη».

Το Λύκειο που διασώζει ελάχιστα κατάλοιπα ήταν από τα σπουδαιότερα γυμνάσια της αρχαίας Αθήνας, στο οποίο ο Αριστοτέλης ίδρυσε την Περιπατητική Σχολή.


Πηγή: Γ. Συκκά, ΚαθημερινήΔιαβάστε περισσότερα Ἔρρωσο: Ανοικτό από σήμερα το Λύκειο http://erroso.blogspot.com/2014/06/blog-post_4871.html#ixzz33fWKQYMa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails