Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Γιαγκουλας, Γιαγκος, Γιαγκουδης, Γιακουλης, επωνυμο που ανηκει στην κατηγορια των πατρονυμικων προερχομενο απο το βαπτιστικο ονομα Γιαννης, Ιωαννης το οποιο χρησιμοποιειται σαν αρχικη ριζα με διαφορες παραγωγικες καταληξεις με 40 περιπου παραλλαγες.
Γιαννακουλας, Γιαννακουλης, Γιαννακουλακος, Γιαννακουρος, Γιαννακουδακος, Γιαννακος, Γιαννακακης, επωνυμα τα οποια ανηκουν στην κατηγορια των πατρωνυμικων προερχομενο απο το βαπτιστικο ονομα Γιαννης, Ιωαννης το οποιο χρησιμοποιειται σαν αρχικη ριζα με διαφορες παραγωγικες καταληξεις με 40 περιπου παραλλαγες.
Δουμας, Δουμανης, Δουμανιδης, Δουμανογλου, Δομανης, Ντουμανης, Τουμανης, επωνυμα προερχομενα απο την τουρκικη λεξη duman=καπνος.
Δουλγερης, Δουλγεριδης, Ντουλγερης, επωνυμα προερχομενα απο την τουρκικη λεξη dulger=μαραγκος, χτιστης.
Καρπαδακης, Καρπαθακης, επωνυμα τα οποια ανηκουν στην κατηγορια των εθνικων. Ο προερχομενος απο την Καρπαθο με την καταληξη –ακης που προσδιοριζει την Κρητη.
Κουρουγεωργακης, επωνυμο συνθετο αποτελουμενο απο την τουρκικη λεξη kuru=σκληρος, τραχυς και το βαπτιστικο ονομα Γεωργιος με την υποκοριστικη καταληξη –ακης.
Πετριδης, Πετρακης, Πετρακος, Πετρακουδης, Πετρης, Πετρος, Πετρουδης, Πετρουσης Πετρουνελα, επωνυμο το οποιο ανηκει στην κατηγορια των πατρονυμικων. Προερχεται απο το βαπτιστικο ονομα Πετρος=ψαρας απο την Καπερναουμ, ενας απο τους δωδεκα μαθητες του Χριστου και αναφερεται ως ο κορυφαιος, ο προκριτος μεταξυ των αποστολων. Ο ιδιος απαρνηθηκε τρεις φορες τον Δασκαλο του και εορταζει μαζι με τον αποστολο Παυλο στις 29 Ιουνιου.
Ντουλγερης, επωνυμα προερχομενα απο την τουρκικη λεξη dulger=μαραγκος, χτιστης.
ΝτουμανηςΔουμανης, Δουμανιδης, Δουμανογλου, Δομανης, Τουμανης, επωνυμα προερχομενα απο την τουρκικη λεξη duman=καπνος.
Τουμανης, Δουμανης, Δουμανιδης, Δουμανογλου, Δομανης, Ντουμανης, επωνυμα προερχομενα απο την τουρκικη λεξη duman=καπνος.
Τσελιος, επωνυμο βλαχικο το οποιο ανηκει στην κατηγορια των πατρωνυμικων προερχομενο απο το βαπτιστικο ονομα Στεργιος.
Ζανταλτζης, Ζαντες, Ζαδες, Ζαδογλου, επωνυμα τα οποιο προερχονται απο την τουρκικη λεξη zade=γονος με την ελληνοποιηση προστεθηκε και η καταληξη –τζης.
Χρυσος,Χρυσαφης,Χρυσαφενιος,Επώνυμο που προέρχεται από το βαπτιστικό όνομα χρυσος=πολύτιμη πέτρα. Προερχεται απο παρατσουκλι στα προερχόμενα ονόματα από την περιβάλλουσα φύση, πολύτιμοι λίθοι, μέταλλα όπως διαμάντι=Διαμαντής, μάλαμα=Μάλαμας, σμαράγδι=Σμαραγδής, ασήμι=Ασημής, Ασημίνα, κλπ

3 σχόλια:

Related Posts with Thumbnails