Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Τελικά ύπαρχει έλπίδα...


κάποιοι υπεράξιοι Έλληνες διέπρεψαν στο εξωτερικό

σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης: τι λείπει από την Ελλάδα

v.markezinis

Όχι γιατί του έχουν δώσει στην Αγγλία τον τίτλο του σερ, όχι γιατί είναι ο κορυφαίος νομικός Συγκριτικού Δικαίου και σύμβουλος ευρωπαίων πολιτικών ηγετών και δικαστικών, αλλά γιατί θεωρείται ο πιό ευρηματικός και χαριτωμένος δημόσιος ομιλητής της Ευρώπης, αξίζει τα εύσημα του εγάλου Έλληνα. Πρόκειται για τον Βασίλειο Μαρκεζίνη που ελάχιστοι τον ξέρουν στην Ελλάδα και κάποιοι που θα μάθουν ότι είναι γιός του Σπύρου Μαρκεζίνη, θα στραβομουτσουνιάσουν... Και τι δεν έχουν γράψει για αυτόν τον Έλληνα που η ευρωπαική ελίτ του πνεύματος τον θαυμάζει και τον εγκωμιάζει.

-Γεννήθηκε στην Αθήνα 10 Ιουλίου 1944 -Έλαβε από τη Νομική Αθηνών το πρώτο του πτυχίο με βαθμό απολυτηρίου 10 και το πρώτο διδακτορικό με άριστα. -Είναι ο μόνος Έλληνας μέλος επτά Ακαδημιών: Αγγλίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Αμερικής -Του έχουν απονεμηθεί μεγαλόσταυροι από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία. -Έχει διδάξει σε 25 διαφορετικές νομικές σχολές στον κόσμο, μεταξύ των οποίων της Οξφόρδης, του UCL, του Τέξας και του Λάιντεν. -Το 2005 του αποδόθηκε ο τίτλος «SIR» από τη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στις διεθνείς νομικές σχέσεις. -Αναγορεύεται σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2007. -Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Τρυπάνη, με την οποία έχουν δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails