Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Το κόστος των πολέμων απο τις ΗΠΑ

Το κόστος του πολέμου

 Οι πόλεμοι που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ από την εποχή των Δίδυμων Πύργων μέχρι σήμερα, έχουν κοστίσει 225.000 ζωές, και $4.4 τρισεκατομμύρια, σύμφωνα με μια πρόσφατη πανεπιστημιακή έρευνα. Η επιστημονική εργασία, που δημοσιεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Brown σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Watson, εστιάζει στους πολέμους στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, καθώς και στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στο Πακιστάν και στην Υεμένη, που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11/9/2001.
 Οι ερευνητές, αναμεσά τους οικονομολόγοι, νομικοί και πολιτικοί επιστήμονες, υποστηρίζουν ότι οι κυβερνήσεις ξεκινάνε πολέμους χωρίς να υπολογίζουν την διάρκειά τους και τα κόστη, «υπερεκτιμώντας τα πολιτικά οφέλη της χρήσης ωμής βίας».
 Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, μια συντηρητική εκτίμηση των συνολικών απωλειών, αγγίζει τις 225.000 νεκρούς και 365.000 τραυματίες μέχρι σήμερα.

Ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών φτάνει τους 31.741, νούμερο που συμπεριλαμβάνει 6.000 Αμερικανούς, 1.200 των συμμαχικών χωρών, 9.900 Ιρακινούς, 8.800 Αφγανούς, 3.500 Πακιστανούς, καθώς και περίπου 2.300 ιδιώτες, μέλη των εταιριών προστασίας που επιχειρούν για λογαριασμό των ΗΠΑ.
Ο αριθμός των απωλειών αμάχων είναι πολύ μεγαλύτερος, με 172.000 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 125.000 Ιρακινών, 35.000 Πακιστανών, και 12.000 Αφγανών.
Η εργασία παραδέχεται ότι η εκτίμηση του αριθμού των θανάτων είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά στη περίπτωση των ανταρτών, τους οποίους υπολογίζει μεταξύ 20.000 και 51.000.

Σκοτώθηκαν επίσης 168 δημοσιογράφοι, και 266 εργαζόμενοι και εθελοντές ανθρωπιστικών οργανισμών.
Παράλληλα, οι πόλεμοι αυτοί δημιούργησαν κύματα προσφύγων και μετατοπισμένων ατόμων. Το συνολικό τους νούμερο αγγίζει τα 8 εκατομμύρια, κυρίως στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν. Το υπολογιζόμενο κόστος των πολέμων είναι μεταξύ $3.7 και $4.4 τρισεκατομμύρια, ένα ποσό που αντιστοιχεί στο ¼ του σημερινού αμερικανικού εθνικού χρέους.
Η έρευνα κατέληξε σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσό από αυτό που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, καθώς συμπεριέλαβε τις δαπάνες του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, και τις ιατρικές δαπάνες για τους τραυματίες βετεράνους έως το 2051. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, οι πόλεμοι έχουν κοστίσει μόλις $1 τρισ.
Written by strategy on July 09, 2011 under Γεωστρατηγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails