Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Η κρίση ρημάζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό;

  Κατάρρευση τοίχου στην αρχαία Πομπηία------
Ένας από τους πιο φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους τον κόσμο και από τα μεγαλύτερα και πλέον αναγνωρίσιμα μνημεία του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού, η Πομπηία καταρρέει λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης για εργασίες συντήρησης,
 
αλλά και λόγω του καιρού, αφού ακόμα ένα κτίσμα υπέστη σοβαρές ζημιές όπως μεταδίδουν σήμερα τα ιταλικά ΜΜΕ.
 
 
Οι χθεσινές ισχυρές βροχοπτώσεις και ο δυνατός άνεμος προκάλεσαν την κατάρρευση τοίχου ενός αρχαίου καταστήματος στη Βία Σταμπιάνα και κομμάτια γύψου έπεσαν από το γειτονικό Σπίτι της Μεγάλης Κρήνης.
 
Σύμφωνα με την υπηρεσία συντήρησης των αρχαιοτήτων, οι εργασίες αποκατάστασης θ' αρχίσουν στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς τα κτίσματα που έχουν υποστεί ζημιές βρίσκονται στην περιοχή, για την οποία είχαν ήδη προγραμματιστεί, από το Φεβρουάριο, εργασίες αποκατάστασης με κονδύλια 105 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Ο Αντόνιο Πέπε, μέλος τοπικού εργατικού συνδικάτου, δήλωσε ότι βασική αιτία της τελευταίας κατάρρευσης είναι το γεγονός ότι «επί πολλά χρόνια δε γίνονταν εργασίες συντήρησης».
 
Από το 2010, τουλάχιστον 12 κτίρια της Πομπηίας, μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, έχουν καταρρεύσει. Πριν από δύο εβδομάδες παρατηρήθηκαν ρωγμές και έπεσαν κομμάτια γύψου από ένα ακόμα κτίριο στην Πομπηία.
 
Πολλές έρευνες έδειξαν ότι οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης στην Πομπηία, στο παρελθόν υπονομεύθηκαν από διεφθαρμένους αξιωματούχους και από την τοπική μαφία, την Καμόρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails