Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Η ανθρωπότητα εχει 4.300 Θεους

Η ανθρωπότητα βλέπει το Θεό με 4.300 τρόπους.---

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσες θρησκείες υπάρχουν στον κόσμο;---

Λοιπόν, σήμερα, υπάρχουν καταγεγραμμένες μόνο 4.300 θρησκείες, εκκλησίες, δόγματα ή  θρησκευτικές οργανώσεις που καλύπτουν  τα σχεδόν επτά δισεκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στον πλανήτη.--

Βέβαια, δεν γνωρίζουμε πόσες θρησκείες υπήρξαν από την αρχαιότητα, γιατί πολλές εξαφανίστηκαν με την πάροδο του χρόνου, ίσως, γιατί δεν είχαν το πολεμικό σθένος έναντι των άλλων θρησκειών.


Η Θρησκεία αποτελεί μια πολύ σημαντική πτυχή της παγκόσμιας κοινωνίας και  με μια σύντομη αναφορά, θα δούμε ότι ελάχιστες είναι αυτές που κυριαρχούν μαζικά στον ανθρώπινο πληθυσμό.

Χριστιανοί: Το ένα τρίτο του πληθυσμού της Γης

Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία η οποία συγκεντρώνει, σήμερα, τους περισσότερους πιστούς.
Σχετική έκθεση του ΟΗΕ για το 2011, δείχνει ότι στον πλανήτη, αυτοί που προσδοκούν να δουν το Θεό μέσω του Χριστιανισμού είναι  2.262.448.731 πιστοί, δηλαδή καλύπτουν το 33,2% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ισλάμ: η δεύτερη Θρησκεία

Δεύτερη μεγάλη πληθυσμιακή ομάδα είναι οι πιστοί του Ισλάμ. Ο Ισλαμισμός  έχει καταγεγραμμένους 1.426.592.072 πιστούς,  δηλαδή το 21,01% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Ινδουϊσμός

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ινδουισμός με 900. 362.250 πιστούς. Ο Ινδουισμός είναι εξαπλωμένος κυρίως στο Νεπάλ σε ποσοστό 86,5% και την Ινδία σε ποσοστό 82 %.

Αγνωστικισμός

Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο λεγόμενος Αγνωστικισμός με σχεδόν 800 εκατομμύρια ανθρώπους ( 11,7%).  Ο αγνωστικισμός δεν εμφανίζεται με επίσημα στοιχεία ως θρησκεία. Οι οπαδοί, όμως, αυτής της πληθυσμιακής ομάδας, ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί η ύπαρξη μιας θεότητας και την αρνούνται (αθεϊσμός), ή ότι υπάρχει μια θεότητα η οποία δεν έχει κάποιο όνομα (θεϊσμός).
Ο αθεϊσμός, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, εξαπλώνεται τελευταία γρήγορα κυρίως στην Ευρώπη και την Ιαπωνία και αυτοί που πρόσκεινται σε αυτόν, στις δύο αναφερόμενες περιοχές, ανέρχονται περί τα 158 εκατομμύρια άτομα.
Βουδισμός
 
Ο Βουδισμός και άλλες σχετικές θρησκείες είναι εξαπλωμένες κυρίως σε γεωγραφικά τμήματα της Ασίας. Σύμφωνα με την καταγραφή, κυριαρχεί στην Καμπότζη σε ποσοστό 96%, την Ταϊλάνδη σε ποσοστό 94,6% και σε άλλα μικρότερα ποσοστά σε χώρες της περιοχής αυτής.
 
Άνοδος του Ισλάμ
Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει δραματικά στο εγγύς μέλλον. Εν μέσω του αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού, ο Χριστιανισμός φαίνεται να χάνει ολοένα και περισσότερο έδαφος, ενώ υπάρχει άνοδος του Ισλάμ.

Το Ισλάμ είναι η θρησκεία με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης του αριθμού των οπαδών, κατά 1,84 τοις εκατό ανά έτος, ακολουθείται από τη θρησκεία Μπαχάι που έχει ποσοστό 1,7%. Ο Χριστιανισμός κατετάγη στην έκτη θέση με ρυθμό αύξησης των πιστών κατά 1,32 % μόνον.
Αύξηση του Ισλάμ μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης  Σεπτεμβρίου
Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Carnegie Endowment για τη Διεθνή Ειρήνη, τα περίπου 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι που θα υπάρχουν στη γη σε 20 χρόνια, πάνω από το  25 % θα είναι μουσουλμάνοι.
Παραδόξως, μετά τις επιθέσεις στο World Trade Center της Νέας Υόρκης, ο αριθμός των πιστών που άλλαξε θρησκεία και υιοθέτησε το Ισλάμ έχει αυξηθεί πάρα πολύ.

Μόνο στη Βρετανία, περίπου 20.000 άνθρωποι ασπάζονται  το Ισλάμ ετησίως. Η  ίδια έκθεση αναφέρει ότι το 2050 η Γη θα έχει περισσότερους από 2,6 δισεκατομμύρια Μουσουλμάνους και οι Χριστιανοί θα είναι περί τα 3,6 δισεκατομμύρια.

ΠΗΓΗ.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails