Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015



ΙσλAμ - ΤζιχAντ - Σαρία : Τρεις έννοιες, που αγνοούμε!
Τη στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται υπό την πίεση των εδώ μουσουλμανικών οργανώσεων, υπό την πίεση της Τουρκίας και του Ερντογάν, αλλά και λοιπών εγχώριων, δήθεν, προοδευτικών δυνάμεων και πειθαναγκάζεται να ανεγείρει το περίφημο μουσουλμανικό τέμενος, ελάχιστοι είναι εκείνοι, που γνωρίζουν τι σημαίνει Ισλάμ, Τζιχάντ και Σαρία.

Τρεις όροι, που έγιναν ευρύτερα γνωστοί, στη χώρα μας, κυρίως, μετά τις μουσουλμανικές εξεγέρσεις, στις βορειαφρικανικές χώρες.

Με τον όρο Ισλάμ, αναφερόμαστε στη μονοθεϊστική θρησκεία, η οποία διαμορφώθηκε με το κήρυγμα και τη δράση του Προφήτη Μωάμεθ (Μουχάμαντ), στις αρχές του 7ου αιώνα.
Η αραβική λέξη «Ισλάμ» (αραβικά:
إسلام ) σημαίνει «υποταγή» και χρησιμοποιείται, από τους μουσουλμάνους, ως «υποταγή στον Θεό» και εκείνοι που αποδέχονται την θρησκεία του Ισλάμ (τη στάση υπακοής, εξάρτησης και αφοσίωσης στον Θεό) ονομάζονται μουσλίμ (muslim), που σημαίνει «υποταγμένος», δηλαδή: «υποταγμένος στον Ύψιστο».
Το Ισλάμ δεν έχει, μόνο, θρησκευτική, αλλά και πολιτική υπόσταση, όπως και άλλες θρησκείες.
Ο διεθνής, πλέον, σήμερα, όρος Τζιχάντ ή Ντζιχάντ (αραβικά:
جهاد,IPA:/ʤɪːd/) είναι αραβική λέξη, που σημαίνει, γενικά, αγώνας, προσπάθεια, το να μοχθεί κανείς με όλες του τις δυνάμεις ή να αντιμάχεται οποιανδήποτε αντικείμενο αποδοκιμασίας. 
Όταν συνοδεύεται από τη φράση "φι σαμπίλ Αλλά[χ]", ( في سبيل الله),  η oποία αποδίδεται "για τον δρόμο του Θεού", αποκτά ιδιαίτερο νόημα και σημαίνει τον αγώνα για τον Θεό [αποτελεί ένα από τα κεντρικά δόγματα του Ισλάμ και αναφέρεται, ορισμένες φορές, ως ο έκτος πυλώνας του, χωρίς, όμως, να κατέχει, πραγματικά, μία τέτοια θέση].

Ως θρησκευτικό καθήκον, η τζιχάντ θεωρείται, πως ενισχύει την πίστη και αποτελεί ανάλογο της αφοσίωσης του μοναχού στην υπηρεσία του Θεού, όπως ισχύει στον Χριστιανισμό.                                                                                                     

Σε ορισμένα χαντίθ, αναφέρεται ως «μοναχισμός του Ισλάμ», «πράξη αγνής αφοσίωσης», καθώς και μία από τις «πύλες του παραδείσου».

Με τον όρο Σαρία - (Shari'a) – ο δρόμος προς την πηγή ύδατος από το ρήμα
> "shara'a" (
شرع), που, σύμφωνα με το Λεξικό του Ιερού Κορανίου του Αμπντούλ Μανάν Ομάρ, σχετίζεται με την ιδέα ενός συστήματος θείου νόμου, μιας ατραπού πίστης και πρακτικής - εννοείται ο ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας
διαβίωσης.

Είναι εμπνευσμένη από το Κοράνιο και χρησιμοποιείται ως αναφορά στο ισλαμικό δίκαιο, αλλά και τον ισλαμικό τρόπο ζωής, γενικότερα.

Οι οπαδοί της Σαρία είναι ενάντια στο Σύνταγμα κάθε χώρας, δεδομένου ότι, γι΄ αυτούς, ο μόνος νόμος, το μόνο κανονιστικό πλαίσιο, τον οποίο σέβονται, είναι η
Σαρία.
Και τούτο, γιατί η Σαρία βασίζεται στο Κοράνι, το οποίο οι Μουσουλμάνοι πιστεύουν, ότι είναι ο μόνος αληθινός λόγος του θεού- Αλλάχ, όπως αυτός τον υπαγόρευσε στο προφήτη του, τον Μωάμεθ.

Η Σαρία υπαγορεύει, ότι οι Μουσουλμάνοι πρέπει να διεξάγουν Τζιχάντ, στο διηνεκές, μέχρις ότου ο Οίκος του Πολέμου [Dar Al Harb], όπου δεν ισχύει η
Σαρία, περιέλθει στη κυριαρχία του Οίκου του Ισλάμ [ Dar Al Islam] ή του Οίκου
της Υποταγής
, όπου εφαρμόζεται η Σαρία.                                                        

Αναλόγως των συνθηκών, η Σαρία επιβάλλει και κατευθύνει, τόσο τον βίαιο αγώνα         [ τρομοκρατία], όσο και το προ-βίαιο Τζιχάντ, γνωστό και ως κλεφτό - Τζιχάντ, υπό την
έννοια της διεισδύσεως κάποιου σ ΄ένα χώρο, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, στο πλαίσιο της επιβολής της Σαρία, προβλέπεται ειδική τακτική της βαθμιαίας και της, βήμα προς βήμα, καθιέρωσής της, όπως παρατηρούμε στην Αίγυπτο - πράγμα, που επιχείρησε ο Μόρσι και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι -, αλλά και στη Τουρκία, από τον Ερντογάν, με τις γνωστές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την αρχική διακήρυξη των Αδελφών Μουσουλμάνων, στο Ισλάμ, πρέπει να
δοθεί ηγεμονικός ρόλος, σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας.                           

Σκοπός τους είναι να εγκαθιδρύσουν ένα Ισλαμικό Χαλιφάτο, όπου θα εκτείνεται,
από τον παρόντα μουσουλμανικό κόσμο, σε ολόκληρο τον παρόντα κόσμο.                  

Επίσης, επιδιώκουν να ανατρέψουν όλες τις μη ισλαμικές κυβερνήσεις, όπου αυτές υπάρχουν, και να εγκαταστήσουν τον Ισλαμικό Νόμο [Σαρία].

''Ο Θεός είναι ο σκοπός μας.
Το Κοράνι είναι το Σύνταγμα μας,
O Προφήτης είναι ο αρχηγός μας, 
O αγώνας [Τζιχάντ] είναι ο τρόπος μας και 
O θάνατος, για χάρη του Θεού, είναι η υψηλότερη φιλοδοξία μας'', αναφέρουν οι
Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Στην ουσία, η Σαρία είναι μια αυταρχική ιδεολογία, η οποία ελέγχει κάθε πλευρά της ζωής ενός ανθρώπου.                                                                                                

Οι οπαδοί της, στην ουσία, συνωμοτούν, σε μια ξένη χώρα, προκειμένου να ανατρέψουν το καθεστώς της και να καταργήσουν το Σύνταγμα, επιβάλλοντας τον λόγο του Ισλάμ.

Υπό την δική τους οπτική, όποιο νομικό σύστημα δημιούργησε ο άνθρωπος είναι παράνομο, δεδομένου ότι, μόνον, ο Αλλάχ δημιουργεί τον νόμο και τον παρέδωσε, στους ανθρώπους, μέσω του Ισλάμ.

Η Σαρία έχει κάνει την εμφάνισή της σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, όπως Λονδίνο,
Βρυξέλλες, κάποιες γειτονιές του Παρισιού, ακόμη και σε συνοικίες της Χάγης.

Τα πλέον χαρακτηριστικά και ακραία δείγματα εφαρμογής της Σαρία, στη καθημερινή
ζωή, εμφανίζονται στη Σαουδική Αραβία και το Αφγανιστάν.

Η ποινή του θανάτου μπορεί να επιβληθεί, αν οι πιστοί μουσουλμάνοι θεωρούσαν, ότι κάποιος παραβαίνει κάποιον από τους άγραφους νόμους του Ισλάμ.

Θάνατος, που εκτελείται δια αποκεφαλισμού, λιθοβολισμού ή εκτελεστικού αποσπάσματος και ακολουθείται από σταύρωση.
Την ώρα , λοιπόν, που οι περισσότεροι μουσουλμάνοι, είτε είναι φανατικοί είτε όχι, τάσσονται υπέρ της Σαρία, το Ισλάμ εξαπλώνεται στην Ευρώπη με γοργούς ρυθμούς και απειλεί τα δημοκρατικά καθεστώτα, αφού το Ισλάμ δεν τα αποδέχεται και εφαρμόζει τις δικές του κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και εν γένει διοικητικές νόρμες.

Ταυτόχρονα, αρκετές οργανώσεις, που ελέγχονται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους,
κάνουν την εμφάνισή τους, τόσο στην ΕΕ, όσο και στις ΗΠΑ, προβάλλοντας, με κάθε
τρόπο, το αίτημα τους, για ανέγερση τζαμιών και εξάπλωση του Ισλάμ, σε όλον τον
πλανήτη.


Ποιές οι επιπτώσεις, στην ζωή του δυτικού κόσμου;;

Σύντομα θα το δούμε......



Πηγή: Επίκαιρα τεύχος 198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails