Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΒΙΑΣ ο ΠΡΙΗΝΕΥΣ- ΧΕΙΛΩΝ ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ - ΚΛΕΟΒΟΥΛΟΣ ο ΛΙΝΔΙΟΣ - ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ ΘΑΛΗΣ ο ΜΙΛΗΣΙΟΣ - ΠΙΤΤΑΚΟΣ ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΣΟΛΩΝ ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ
1) Βίας από την Πριήνη "Τους πλείονας κακούς" δηλ. οι περισσότεροι είναι κακοί
2) Θαλής από τη Μίλητο "Εγγύην Φεύγην" δηλ. να αποφεύγεις να μπαίνεις εγγυητής
3) Κλεόβουλος από τη Λίνδο "Πάν μέτρον άριστον" δηλ. καθετί που γίνεται με μέτρο είναι το καλύτερο
4) Περίανδρος από την Κόρινθο "Χόλου κρατέειν" δηλ. να συγκρατείς την οργή σου
5) Πιττακός από τη Μυτιλήνη "Ουδέν άγαν" δηλ. να μην είσαι σε τίποτα υπερβολικός
6) Σόλωνας από την Αθήνα "Τέρμα δ' οράν βιότοιο" δηλ. πρέπει πάντα να φροντίζεις για το καλό τέλος της ζωής σου
7) Χίλωνας από τη Λακεδαίμονα "Γνώθι σεαυτόν" δηλ. γνώρισε καλά τον εαυτό σου
Οι Επτά Σοφοί έζησαν και χάρισαν τη γνώση και την εμπειρία τους κατά τον 6ο και τον 7ο αιώνα π.Χ., σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές, αποτελούν ορόσημο στην ιστορία της αρχαίας Ελλάδας.
Ησαν οι θεμελιωτές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.
Πρωταρχικό μέλημα των Επτά Σοφών ήταν να διδάξουν πού έγκειται η αληθινή ευδαιμονία του ανθρώπου ως πολίτη και ως ατόμου, τονίζοντας πάντα πως ο άνθρωπος είναι πρώτα άτομο και μετά πολίτης.
Οι Επτά Σοφοί προέρχονταν από διαφορετικές επιστήμες (ιατρική, αστρονομία, αρχιτεκτονική, νομικές επιστήμες κ.λ.π.) και αναζητούσαν τις αληθινές απαντήσεις σε θέματα κοινωνικά, θρησκευτικά, πολιτικά, επιστημονικά και ηθικά.
Μέσα από τις «πνευματικές» αναζητήσεις και τα Συμπόσια των Επτά Σοφών, «χτίστηκε» μία γέφυρα που κατάφερε να συνενώσει τις διαφορετικές φυλές και πόλεις του Ελλαδικού χώρου. Έτσι, δημιουργήθηκε μία ευρύτερη και ιδανική πατρίδα, κοινή για τους απανταχού Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails