Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Επίσκεψη του κ. Λυγερού στο Γυμνάσιο Πεύκων στη Θεσσαλονίκη


 

 
 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κύριος Λυγερός μίλησε με τους μαθητές της Γ Γυμνασίου για θέματα που άπτονται των επιστημών, της τέχνης, αλλά και του επαγγελματικού προσανατολισμού.
 Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον κύριο Λυγερό τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα ασύμμετρα δίπολα των εννοιών  άτομο - άνθρωπος, κοινωνία - ανθρωπότητα, δάσκαλος - μαθητής.
 Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στο θέατρο και στη διαχρονική αξία των έργων του Σοφοκλή αλλά και των διαχρονικών αξιών που αυτά μας μεταλαμπαδεύουν  στο πέρασμα του χρόνου μέχρι και σήμερα. 
Στο τέλος του τρίωρου μαθήματος ο κύριος Λυγερός επικεντρώθηκε στις επαγγελματικές ανησυχίες των μαθητών.  Στις απαντήσεις του υπερτονίστηκαν οι  επαγγελματικές λύσεις που προκύπτουν από τον καθορισμό και την αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ, αφού σε μία τέτοια προσπάθεια θα υπάρξει ανάγκη από εξειδικευμένους Φυσικούς, Χημικούς καθώς και Πετροχημικούς αλλά και πληθώρα επαγγελμάτων που έχουν βάσιμο μέλλον στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails