Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΒΕΛΙΩΤΟΥ

Δικό της το βραβείο της καλύτερης αστροφυσικού για το 2012
Στην διεθνούς φήμης αστροφυσικό, Χρύσα Κουβελιώτου, θα απονεμηθεί το βραβείο Ντάνιελ Χάινεμαν του έτους 2012 για την αστροφυσική, ως αναγνώριση για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει στην επιστήμη της

Η τιμητική αυτή διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν ειδικό, σε αναγνώριση της εργασίας που έχει επιτελέσει στον τομέα του από τους ιθύνοντες του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής και την American Astronomical Society.

Το βραβείο απονέμεται στη Χρύσα Κουβελιώτου, για τα εκτεταμένα επιτεύγματα και τις ανακαλύψεις της στους τομείς των εκρήξεων ακτίνων τύπου γάμμα και μάγκνεταρς, ή μάγναστρο, έναν νέο τύπο άστρου, γύρω από τον οποίο βρίσκεται το δυνατότερο μαγνητικό πεδίο που παρατηρήθηκε ποτέ στο σύμπαν. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μάγναστρο, είναι ένα νεκρό άστρο με έντονους σεισμούς που εκτοξεύουν ακτίνες γάμμα.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στην διακοσιοστή, εικοστή πρώτη συνάντηση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013, όπου η διακεκριμένη επιστήμονας θα είναι η κεντρική ομιλήτρια

Σε δηλώσεις της, η Δρ Κουβελιώτου επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι αποτελεί τιμή να αναγνωρίζονται οι προσπάθειές της από την επιστημονική κοινότητα με αυτό το πολύ σημαντικό βραβείο.

Η ελληνίδα επιστήμονας, εργάζεται ως αστροφυσικός στο Μάρσαλ Σπέις Φλάιτ της NASA που λειτουργεί στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα. Διετέλεσε επικεφαλής σε πολλά ερευνητικά προγράμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος πολλών επιστημονικών συνεργασιών που εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails