Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

«Η Τουρκία διαθέτει πυρηνικά όπλα»

 Ταράζει τα νερά μία έκθεση του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Τζορτζ Ρόμπερτσον, η οποία ασκεί δριμεία κριτική στην γερμανική κυβέρνηση για την απόφασή της να απαλλαγεί από τα εναπομείναντα πυρηνικά όπλα αμερικανικής προελεύσεως που έχει στο έδαφός της.
Στην έκθεση αναφέρεται, εκτός των άλλων, ότι η Τουρκία είναι και αυτή μία από τις χώρες της Ευρώπης που διαθέτουν πυρηνικά όπλα.
Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η έκθεση του Ρόμπερτσον επιβεβαιώνει δημοσιεύματα των τελευταίων μηνών που έκαναν λόγο ότι στην αεροπορική βάση Ιντζιρλίκ της Τουρκίας φυλάσσονται από 40 έως 90 ατομικές βόμβες.
Στην έκθεση του πρώην γγ του ΝΑΤΟ, η οποία έχει τίτλο «Η Γερμανία ανοίγει το κουτί της Πανδώρας», αναφέρεται πως είναι στρατηγικό λάθος της Γερμανίας να επιλέξει να απαλλαχτεί από τα πυρηνικά όπλα που έχει, γιατί θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών και ηγέτης της πτέρυγας των Ελεύθερων Δημοκρατών στον κυβερνητικό συνασπισμό της Γερμανίας, Γκουίντο Βέστερβελε, δήλωσε στη σύνοδο ασφαλείας του Μονάχου: «Τα πυρηνικά όπλα είναι κληρονομιά του Ψυχρού Πολέμου και δεν εξυπηρετούν πια κανέναν στρατιωτικό σκοπό».
Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, από τα σχεδόν 2.000 αμερικανικά όπλα που υπήρχαν στην Ευρώπη στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου, είχαν απομείνει μέχρι πέρυσι περίπου 200.
Ο Τζορτζ Ρόμπερτσον διετέλεσε γγ του ΝΑΤΟ από το 1999 έως το 2004.
Zougla/gr
90 πυρηνικές κεφαλές σε τουρκικό έδαφος
Ενενήντα πυρηνικές βόμβες Β61 Μοd11 βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος
Δημοσίευμα του νεοεκδοθέντος περιοδικού "Επίκαιρα" κάνει εκτενή αναφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας, με το οποίο έχουμε ασχοληθεί κατ΄επανάληψη στο παρελθόν. Σύμφωνα με αυτό και με βάση πληροφορίες από την Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων (FAS), η Άγκυρα εμφανίζεται να έχει στη κατοχή της σαράντα πυρηνικές κεφαλές ενώ άλλες πενήντα βρίσκονται στο έδαφός της, γεγονός που επιβεβαίωσε και το ΝΑΤΟ διά του εκπροσώπου του. Συνολικά ενενήντα βόμβες τύπου Β61, πενήντα εκ των οποίων ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι αποθηκευμένες σε εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης του Ιncirlik. Tο θέμα ήρθε στη δημοσιότητα κατόπιν συζήτησης που διεξήχθη πριν από τρεις περίπου μήνες στη βελγική Γερουσία, αναφορικά με τα πυρηνικά όπλα που βρίσκονται αποθηκευμένα στην Ευρώπη. Για το θέμα υπεβλήθη σχετική ερώτηση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΝΑΤΟ , ο οποίος ανέφερε ότι "τα πυρηνικά όπλα ανήκουν στα κράτη-μέλη".
Στη συνέχεια αναφέρονται οι πολυετείς προσπάθειες της Τουρκίας για την απόκτηση πυρηνικής τεχνολογίας, σημαντικό μέρος εκ των οποίων είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ο στρατιωτικός αναλυτής Θ. Γραμματικός. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η επισήμανση του καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Ιω. Μάζη ότι η απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τουρκία θα αποσοβήσει τις όποιες αποσχιστικές τάσεις στο εσωτερικό της σήμερα ή όταν εμφανιστούν στο μέλλον καθώς "δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί μια χώρα της οποίας τα πυρηνικά όπλα είναι άγνωστο σε τι χέρια θα πέσουν".
Τέλος γίνεται μνεία στην επιχείρηση "Λευκή Ενέργεια" των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Το 2001 ιδρύθηκε η τουρκική εταιρεία ενέργειας Beyaz Enerji ("Λευκή Ενέργεια") η οποία συνεργάζονταν με το Αmerican Turkish Council (ATC) στην ανεύρεση, αγορά και εξαγωγή πυρηνικών υλικών, ατομικής τεχνολογίας και στρατιωτικής νανοτεχνολογίας με προορισμό την Τουρκία αλλά και το Πακιστάν. Η "Λευκή Ενέργεια" κατάφερε και βρήκε πρόσβαση στα εθνικά εργαστήρια πυρηνικών ερευνών των ΗΠΑ του Oak Ridge και του Los Alamos. Ταυτόχρονα προσπάθησε να αγοράσει δύο εταιρείες συμβούλων που είχαν πρόσβαση στα παραπάνω εργαστήρια, αλλά και στελέχη από το εξειδικευμένο εργαστήριο Lawrence Livermore.
Την ίδια περίοδο η εταιρεία-βιτρίνα της CIA Brewster Jennings & Associates απόκτησε προσβάσεις στην "Λευκή Ενέργεια" και παρακολουθούσε στενά τις ενέργειές της για την απόκτηση πυρηνικών υλικών και τεχνολογίας. Η "Λευκή Ενέργεια" μάλιστα ξεκίνησε προσπάθειες να αγοράσει την εταιρεία-βιτρίνα της CIA! Τότε στα δύο τηλεφωνήματα που υπέκλεψε το FBI ο βοηθός υπουργός Εξωτερικών Μarc Grossman (και πρώην πρέσβης στην Άγκυρα) ένα προς την "Λευκή Ενέργεια" και ένα προς ένα υψηλόβαθμο στέλεχος των Μυστικών Υπηρεσιών του Πακιστάν (ISI) όπου τους πληροφορεί να σταματήσουν κάθε επαφή με την εταιρεία καθώς πρόκειται για βιτρίνα της CIA!
http://hellenic-news.blogspot.com/2009/10/90.html
Αναρτήθηκε από Kaykasios στις 2/10/2010 08:26:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails