Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο Γερμανικος αντι-ισλαμισμός

Εχει αντίκρισμα στους Γερμανούς ο αντι-ισλαμισμός της Μέρκελ

Σε δημοσκόπηση το 39% δηλώνει ότι «η κατάσταση θα ήταν καλύτερη χωρίς τους μουσουλμάνους»
ΒΕΡΟΛΙΝΟ, Ενα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ομοσπονδιακή Γερμανία, το φάντασμα του «κυρίαρχου πολιτισμού». Ετσι όρισε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ τη σημερινή γερμανική κουλτούρα την οποία θεωρεί προφανώς ανώτερη από άλλες που συνυπάρχουν στη χώρα, όπως για παράδειγμα η μουσουλμανική. Ο «κυρίαρχος» αυτός πολιτισμός που, όπως λέει η ίδια, στηρίζεται στη « χριστιανική θεώρηση του ανθρώπου » πρέπει να γίνει αποδεκτός από τους ξένους μετανάστες. « Οποιος δεν τον αποδέχεται, δεν έχει θέση μεταξύ μας » είπε.
Η καγκελάριος ξέρει ακριβώς τι λέει. Ο αντι-ισλαμισμός έχει όλο και μεγαλύτερο αντίκρισμα στον γερμανικό πληθυσμό. Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 39% των Γερμανών δηλώνει ότι «η κατάσταση στη Γερμανία θα ήταν καλύτερη χωρίς τους μουσουλμάνους», ενώ το 36% φοβάται ότι «η μουσουλμανική θρησκεία θα μπορούσε να διαδοθεί ανεξέλεγκτα στη χώρα».

Παρ΄ όλα αυτά, η «ξενόφοβη» στροφή, που είναι μοναδική στα μεταπολεμικά γερμανικά χρονικά, ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Η προσπάθεια του εκπροσώπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Φρίντριχ Μερτς, το 2000, να επιβάλει την πρωτοκαθεδρία του «χριστιανοδημοκρατικού» πολιτισμού απέτυχε παταγωδώς ενώπιον της αντίδρασης της γερμανικής δημοσιότητας. Τώρα όμως το έδαφος γι΄ αυτό είναι πιο πρόσφορο. Αυτό εξηγεί τη δήλωση της κυρίας Μέρκελ, ότι η πάλαι ποτέ ανθούσα «πολυπολιτισμική κοινωνία» ναυάγησε οριστικά. Και έτσι ερμηνεύεται επίσης και η φαινομενικά «απίστευτη» δήλωση του προέδρου του Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού της Βαυαρίας Χορστ Ζεχόφερ, ότι θα πρέπει να διακοπεί η ροή προς τη Γερμανία μεταναστών « από την Τουρκία και τις αραβικές χώρες » - « για πολιτιστικούς » όπως είπε λόγους.
Οι δηλώσεις αυτές δεν έμειναν βέβαια αναπάντητες. « Ο Ζεχόφερ παίζει τον ρόλο του εμπρηστή » δήλωσε η πρόεδρος των Πρασίνων Κλάουντια Ροτ. Παρόμοιες σφοδρές επικρίσεις ήρθαν και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και από τους συνδέσμους των ξένων στη Γερμανία.

Η Γερμανία αποτελεί μεταπολεμικά μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη, επειδή- με εξαίρεση τις μικρές ομάδες των νεοναζιστών- δεν είχε ποτέ ένα υπολογίσιμο ακροδεξιό κόμμα.
Και όμως, υπάρχει «εκ δεξιών» αντίλογος
«Χ ρειαζόμαστε περισσότερους ξένους εργαζομένους, αλλά εξειδικευμένους » δήλωσε χθες εκπρόσωπος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Γερμανίας. « Η εντύπωσηότι οι εκατοντάδες χιλιάδες καλά εκπαιδευμένοι, τους οποίους η γερμανική οικονομία έχει άμεση ανάγκη, θα μπορούσαν να προέλθουν από την επιμόρφωση των τριών εκατομμυρίων γερμανών ανέργων, συνιστά αυταπάτη » προσέθεσε. Ο βαυαρός πρωθυπουργός Χορστ Ζεχόφερ δείχνει με τις δηλώσεις του « σχεδόν απόλυτη πολιτική ανικανότητα » σχολιάζει η έγκυρη εφημερίδα «Frankfurter Αllgemeine Ζeitung», ενώ άλλα μέσα ενημέρωσης τον κατηγορούν ότι επιδίδεται σε «σκιαμαχία», αφού σήμερα εισέρχονται στη Γερμανία λιγότεροι τούρκοι μετανάστες από όσους την εγκαταλείπουν.
TO BHMA
Αναρτήθηκε από ΧΑΝΙΩΤΗΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails