Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Χρυσό και χάλκινο για την ελληνική ιστιοπλοΐα

Πρωταθλητές Ευρώπης για τέταρτη συνεχόμενη φορά στα σκάφη τύπου Tornado, αναδείχθηκαν οι Ιορδάνης Πασχαλίδης και Κώστας Τριγκώνης. Το ελληνικό δίδυμο λίγες εβδομάδες μετά το θρίαμβο του στο παγκόσμιο της Ελβετίας όπου κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησε και τη κορυφή της Ευρώπης, στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στη λίμνη Κόμο, την ίδια ώρα που το έτερο ελληνικό πλήρωμα, αποτελούμενο από τους Αλέξη Ταγαρόπουλο και Νίκο Μαύρο, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
«Για εμάς ο στόχος ήταν να κερδίσουμε μετά το Παγκόσμιο και αυτόν τον τίτλο, έτσι ώστε να γίνουμε οι πρώτοι που καταφέρνουν να κερδίσουν τέσσερα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην σειρά. Από εκεί και πέρα, παρά το γεγονός ότι κερδίσαμε έξι από τις εννέα ιστιοδρομίες, σε δύο από αυτές χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας τερματίζοντας στην 5η και 6η θέση, δίνοντας ελπίδες στους αντιπάλους μας. Στην τελευταία όμως ιστιοδρομία δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο και το αποτέλεσμα ήρθε φυσιολογικά» δήλωσε ο Πασχαλίδης.
«Ήταν ένα δύσκολο πρωτάθλημα με πολλά σκαμπανεβάσματα για εμάς και μια ζημιά, η οποία μας κράτησε αρχικά μακριά από τον στόχο μας, που ήταν ένα μετάλλιο. Στην ιστιοπλοΐα όμως ποτέ δεν τελειώνει τίποτε πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας. Δεν το βάλαμε κάτω και τελικά καταφέραμε να κατακτήσουμε το χάλκινο μετάλλιο πράγμα, το οποίο μας ικανοποιεί ιδιαίτερα» δήλωσε από την πλευρά του ο Αλέξης Ταγαρόπουλος με τον Νίκο Μαύρο να συμπληρώνει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα καταφέραμε τελικά και είδαμε τον κόπο μας όλη αυτή την εβδομάδα να αποδίδει. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες, κάναμε πάνω στην πίεση και λάθη τακτικής που μας κόστισαν θέσεις, αλλά τελικά τα καταφέραμε». [Δημήτρης Γιαχανατζής,
ΠΗΓΕΣ.
www.voiceofgreece.gr]
http://ellas2.wordpress.com/2011/09/14/%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B9%CF%83%CF%84/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails