Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΡΑΔΙΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

RADIO  SYMBAN



867 NEW CANTERBURY ROAD, HURLSTONE PARK, SYDNEY









ΡΑΔΙΟ  ΣΥΜΠΑΝ




http://www.radiosymban.com.au




στην εκπομπή του


Δημήτρη Συμεωνίδη


ΒΙΒΛΙΟ- ΤΕΧΝΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδος και ώρα 8.00μμ ώρα Αυστραλίας

Ο  Δρ. Σταύρος Δωρικός




Θα μας παρουσιάσει τα βιβλία του

Το Δίγαμμα F  και το βιβλίο του

Η Ελληνική Ρίζα  των Βάσκων








Λίγα λόγια για το βιβλίο το Δίγαμμα F


«Βασική ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου μας αυτού ήταν να εξοικειωθεί ο έλληνας αναγνώστης με την ιστορία και τα πάθη ενός γράμματος του αρχαιοελληνικού αλφαβήτου, που έχει τις απαρχές του στους χρόνους της γενέσεως της ελληνικής γραφής και είναι παρόν στη γραμμική Α και τη γραμμική Β ακόμη γραφή, και που αργότερα σιγήθηκε υποκατασταθέν σε πολλές περιπτώσεις από χειλικούς, ουρανικούς ή και συριστικούς φθόγγους και βεβαίως και από τη δασεία. Ενός γράμματος που διηγείται, μέσα από τα Ομηρικά Έπη, στα οποία ανιχνεύεται η παρεμβολή του σε χιλιάδες περιπτώσεις και όπου παραμένει ατόφιο, με τις χαρακτηριστικές κατά ελληνική -αρχαιότερη ή νεότερη- διάλεκτο προφορές του, στις γλώσσες του Ησύχιου ή τις ''ιδιόμορφες'' λέξεις της τσακωνικής ή της ποντιακής διαλέκτου ακόμη και σήμερα. Ενός γράμματος, τέλος, που διηγείται, μέσω και των διαχρονικών φθογγικών μετατροπών του την ορθή ορθογραφία της Ελληνικής, που το μονοτονικό σύστημα καταστρέφει και εξαλείφει».





Η Ελληνική Ρίζα των Βάσκων

Στο  βιβλίο οι γνωστοί συγγραφείς, καταπιάνονται με ένα θέμα, που πάντοτε ενεφανίζετο ως ιδιαίτερο αίνιγμα ή πρόβλημα, ιστορικό, γλωσσολογικό, εθνολογικό: την καταγωγή ή καλύτερα την μοναδικότητα και το «ανάδελφον» των Βάσκων. Οι μαρτυρίες στην αρχαιοελληνική Γραμματεία και Μυθολογία, για σχέσεις των Ιβήρων και των κατοίκων της Βασκικής Χώρας με τον αρχαίο Ελληνικό Κόσμο και Πολιτισμό, αλλά και τις παραδόσεις και τις πεποιθήσεις του Βασκικού λαού για σχέσεις με την Ελλάδα, απετέλεσαν την αφετηρία για την διερεύνηση της γλώσσας των Βάσκων, για την οποία πολλές απόψεις έχουν διατυπωθεί και έχει αναδειχθεί και η γνώμη ότι οι Βάσκοι αποτελούν νησίδα που δεν συνάπτεται γλωσσικώς και πολιτιστικώς με τους λεγόμενους ευρωπαίους και τις προγονικές τους καταβολές.







Δωρικός, Σταύρος

Ο Σταύρος Δωρικός γεννήθηκε στον Αμπελώνα Λαρίσης. Πυρηνικός και Μηχανολόγος Μηχανικός του Πολυτεχνείου του Τουρίνου. Ειδικεύτηκε στην εφαρμογή της Πυρηνικής Ενέργειας στην Ναυτική Πρόωση. Έλαβε μέρος στο Πυρηνικό Ναυτικό Πρόγραμμα της ιταλικής κυβέρνησης και ειδικώτερα στην έρευνα επί των πυρηνικών αντιδραστήρων σκαφών επιφανείας και υποβρυχίων. Διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας και είναι μέλος του Σωματείου "Ελληνική Γλωσσική Κληρονομιά".
Από ετών ασχολείται με την αποκρυπτογράφηση της Μινωικής Γραμμικής Γραφής Α. Είναι ερευνητής θεμάτων σχετικών με την καταγωγή των πολιτισμών από γλωσσολογικής κυρίως απόψεως και μελέτης των γλωσσών των ιθαγενών λαών της Αμερικής και όχι μόνον.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και εργασίες στον αθηναϊκό περιοδικό και ημερήσιο Τύπο. Είναι μόνιμος συνεργάτης του περιοδικού "Ιχώρ" από της εκδόσεώς του  Έχει λάβει μέρος σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές επί θεμάτων Ιστορικών, Μυθολογικών,Γλωσσολογικών και καταγωγής Πολιτισμών.









Βιβλιογραφία:

Έχει συγγράψει τα βιβλία:

Βασικοί υγρότοποι της Χώρας(Έκδοση του Υπουργείου Συντονισμού, Υπηρεσία Χωροταξίας και Περιβάλλοντος ,1981)

Θερμομεταλλικές  Πηγές της Χώρας (Έκδοση του Υπ. Ενεργείας και Φυσικών Πόρων,1989)





Μερικά από τα βιβλία του:

           







        













         





    












Μπορείτε να ακούσετε το πρόγραμμα από το διαδίκτυο στην παραπάνω διεύθυνση

καθώς και από άλλες συχνότητες στην Αυστραλία



επίσης  μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες μου



για βιβλία




για νομικά θέματα






και διάφορα ενδιαφέροντα άρθρα στην ιστοσελίδα μου




για προσωπική επικοινωνία




Δημήτρης Συμεωνίδης

Dimitri Symeonidis

Sydney Correspondent

International Hellenic News Agency

Ανταποκριτής του

Ομογενειακού Πρακτορείου Ειδήσεων της Ελλάδος

Σύδνεϋ , Αυστραλίας

Πρόεδρος Ε.Ε.Ε.Θ. παράρτημα Αυστραλίας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails