Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ

 


Την Κυριακή συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή του βορείου τμήματος της νήσου. 
 
Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, ο πρεσβευτής της Ελλάδας στη Λευκωσία, Βασίλης Παπαϊωάννου, σε γραπτή του δήλωση, τονίζει ότι ανανεώνει «το μήνυμα της προσήλωσης σύσσωμης της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδας και ολόκληρου του ελληνικού λαού για μια απελευθερωμένη και επανενωμένη Κύπρο».
 
Οι οποιεσδήποτε δυσκολίες, αναφέρει, «δεν κάμπτουν την αποφασιστικότητά μας, αλλά αντιθέτως χαλυβδώνουν την θέλησή μας, με γνώμονα την ιστορική μας συνείδηση».

«Η πορεία που χάραξε και διένυσε το ελεύθερο τμήμα της Κύπρου, στα 40 χρόνια από το καλοκαίρι του '74, βεβαιώνει για τις αντοχές και τη δύναμη του κυπριακού ελληνισμού να κλείσουν οι πληγές που άφησε η τουρκική εισβολή και ο κυπριακός λαός να ξαναζήσει, επανενωμένος και ασφαλής, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τις αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισημαίνει ο έλληνας πρεσβευτής και καταλήγει:
 
«Η διαρκής μνήμη της τραγωδίας του 1974 αποτελεί πυξίδα για τη διατήρηση της εθνικής ομοψυχίας. Απέναντι στις θυσίες του '74 συνεχίζουμε την κοινή μας πορεία για την ευόδωση του αγώνα, με στόχο τη λύση του Κυπριακού που θα βασίζεται στην μία και μόνη διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails