Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Κίνδυνος διπλής κατοχής για την Ελλάδα.


Οι επιδιώξεις της Άγκυρας, η Ε.Υ.Π. και ο κίνδυνος διπλής κατοχής για την Ελλάδα

Του Μενέλαου Τασιόπουλου

Κάναμε αυτό που έπρεπε. Ανοίξαμε στις σωστές παραμέτρους το ζήτημα της πυρκαγιάς στα Μαστιχόδενδρα της Χίου, τις ξαφνικές φλόγες στο Ναύπλιο και αλλού, σε ολόκληρη την Ελλάδα, την καταστροφή του « Zubr» μέσα στο ναύσταθμο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Ο αρμόδιος υπουργός Ασφαλείας, Ν. Δένδιας, έκανε αυτό που έπρεπε. Με επίσημο τρόπο ανακοίνωσε το αίτημα για συνδρομή της ΕΥΠ, ειδικά στις έρευνες για την πυρκαγιά στη Χίο και το Ναύπλιο.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Η κατάσταση χρεοκοπίας της δεν αναστρέφεται. Πολύ περισσότερο με την κρίση στην Ευρώπη, να βαθαίνει αντί να αποκλιμακώνεται. Παράλληλα το μέτωπο της Συρίας, ανοίγει με ραγδαίους ρυθμούς το ζήτημα αλλαγής των συνόρων στην Εγγύς Ανατολή. Η Τουρκία επιχειρεί με τις μυστικές υπηρεσίες της, αυτό που σε πρώτη φάση έδειξε διατεθειμένη να επιχειρήσει με στρατιωτικές δυνάμεις. Να δημιουργήσει μια προκεχωρημένη ζώνη-προκάλυμα, εντός του εδάφους της Συρίας. Όταν αυτό δεν της επετράπη από τον διεθνή παράγοντα και τον διεθνή συσχετισμό επίσημα , συνέχισε τον σχεδιασμό της με τις μυστικές υπηρεσίες της. Σωρεία δημοσιευμάτων, αλλά και πληροφοριών φέρουν ως βεβαία τουρκική διείσδυση, εντός των αντικαθεστωτικών της Συρίας, μέσα από πυρήνες φανατικών ισλαμιστών, ακόμη και οργανώσεων του δικτύου της Αλ Κάιντα, που φιλοδοξούν να μπουν στην Δαμασκό, μόλις το καθεστώς του Άσαντ καταρρεύσει.
Η Τουρκία φοβάται την Αραβική Άνοιξη και προσπαθεί με διπλωματικό τρόπο, αλλά και στο επίπεδο των «μαύρων επιχειρήσεων», που θα ωφελούσαν ταυτόχρονα σχέδια των ΗΠΑ ή και του Ισραήλ, της Βρετανίας, της Γαλλίας και ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων, να χειραγωγήσει τις εξελίξεις, τουλάχιστον σε σχέση με τον «κλειστό πυρήνα» των συμφερόντων της. Που σημαίνει προσπάθεια αποτροπής με κάθε κόστος της αλλαγής συνόρων, που θα επιτρέψουν την ίδρυση Κουρδικού Ανεξάρτητου κράτους, στο Κιρκούκ και την Μοσούλη. Ή στις πηγές του Τίγρη και του Ευφράτη, που ποτίζουν όλη την Μέση Ανατολή. Η Τουρκία στο επίπεδο αυτό παίζει με τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, προσφέροντας στρατόπεδα, δίκτυα και ειδικευμένο προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών και των ειδικών δυνάμεων του στρατού της. Η Σαουδική Αραβίααπό την άλλη πλευρά κεφάλαια, ιερείς και σεχταρισμό. Το Σουλτανάτο και το Χαλιφάτο των Αλ Σαούντ, έχουν κάθε λόγο να κρατήσουν διχασμένους τους μουσουλμάνους σε σουνίτες και σιΐτες και την Δύση μακριά, από τις βόμβες και τους καμικάζι του Ισλάμ, να προσπαθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της μόνον μέσω Άγκυρας και Ριάντ. Οι σαλαφιστές, που ξεκινούν και πάλι από την Τύνιδα, όπως άλλοτε οι Σεχταριστές της Αλ Κάιντα, σε αυτό κατατείνουν.
Στην αντίπερα όχθη της Μεσογείου την Δυτική, όπου βρίσκονται τα ελληνικά σύνορα και νησιά, η Τουρκία παίζει με απολύτως διαφορετικό τρόπο. Σαν δυτική και μάλλον ευρωπαϊκή δύναμη, που έχοντας ανακτήσει την κεφαλαιακή της βάση και πετύχει οικονομική ανασυγκρότηση την τελευταία δεκαετία, όταν κατόρθωσε να διώξει από το έδαφός της το ΔΝΤ, δείχνει ενδιαφέρον για τις μελλούμενες ιδιωτικοποιήσεις στην χρεοκοπημένη και εγκλωβισμένη στο ευρώ, Ελλάδα. Με εταιρείες όπως η Global, που δεν είναι όμως αμιγώς τουρκικών συμφερόντων, αλλά βρίσκονται και ελληνικά-διεθνή συμφέροντα εμπλεκόμενα επιζητά τους λιμένες του Αιγαίου. Με τράπεζες και παρατράπεζες προσπαθεί να χρηματοδοτήσει την φτώχεια στην Θράκη, όχι μόνον σε σχέση με τους μουσουλμάνους και τους υπηρετούντες το Τουρκικό προξενείο, αλλά και Πομάκους και Έλληνες. Η Τουρκία με τις μυστικές της υπηρεσίες, πίσω από την «βιτρίνα» καθ’ όλα νόμιμων τουρκικών επιχειρήσεων και fund, που δραστηριοποιούνται εντός των ελληνικών συνόρων, έφθασε στο σημείο να επιχειρήσει τον εγκλωβισμό Ελλήνων, εν ενεργεία αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, με χαμηλότοκα, σχεδόν χαριστικά δάνεια που τους πρότεινε, στις περιοχές της Θράκης, κατά κύριο λόγο . Κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να κάνουν χρήση της ευκαιρίας, μέχρι που επενέβη η Ελληνική Αντικατασκοπία και απεκατέστησε σε κάποιο βαθμό την τάξη.
Στην παρούσα φάση η παραγωγή της μαστίχας καταστράφηκε, στο μεγαλύτερο μέρος της. Η Ελληνική κυβέρνηση θα δυσκολευθεί με τις αποζημιώσεις. Η αγανάκτηση με το «κράτος των Αθηνών» θα περσέψει για μια ακόμη φορά. Οι Τούρκοι όμως θα είναι και πάλι εκεί. Ταυτόχρονα μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να υπάρξει κρίση στην Ακτοπλοΐα. Πολλά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, όπως και το Καστελόριζο, θα νοιώσουν αποκομμένα από τον ελληνικό κορμό. Η Άγκυρα θα επιχειρήσει να ενισχύσει τους δεσμούς, τις επικοινωνίες και το εμπόριο με την Τουρκική Μικρασία. Οι Έλληνες των νησιών να νοιώσουν πιο κοντά στην Τουρκία, παρά στην Ελλάδα Άλλωστε κάθε απόγευμα, μέχρι αργά το βράδυ, όλο τον χειμώνα θα γεμίζουν τις ώρες τους παρακολουθώντας τουρκικά σίριαλ, στα χρεοκοπημένα και τόσο ανεύθυνα «ελληνικά» ιδιωτικά κανάλια. Πολλοί όχι μόνον στα νησιά, αλλά και στην Αθήνα και σε ολόκληρη την Ελλάδα, μαθαίνουν τούρκικα για να παρακολουθούν καλύτερα τα σίριαλ. Άλλοι πολύ χειρότεροι αξιοποιούν τουρκικά κεφάλαια για «επενδύσεις» στην Ελλάδα.
Ο Παπανδρέου πούλησε την Ελλάδα και επισήμως στο Σουλτανάτο, στο Ερζερούμ. Συμφώνησε, χωρίς όρους όπως είναι φυσικό, στην γεωπολιτική παράδοση, συμπληρώνοντας το έργο προηγούμενων πρωθυπουργών από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και μετά, που είχαν προετοιμάσει τη διαδρομή. Το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, θέλει να απεθνικοποιήσει τις εκκλησίες των επονομαζόμενων «Νέων Χωρών», από τη Θεσσαλία μέχρι τη Θράκη, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά, προτρέποντας τους Μητροπολίτες να πάρουν την τουρκική υπηκοότητα, ώστε να βρεθούν και υπό την ουσιαστική διοίκηση του. Οι περισσότεροι Μητροπολίτες το έχουν ήδη κάνει, νομίζοντας ότι κάποια μέρα θα γίνουν Οικουμενικοί Πατριάρχες ή «αυλοκόλακες» στο Φανάρι.
Το κρίσιμο στην παρούσα φάση για την Ελλάδα είναι ο κίνδυνος της διπλής κατοχής. Οικονομικής και διαχειριστικής υπό το νέο καθεστώς της Αυτοκρατορικής Γερμανίας, αλλά και ως αποτέλεσμα γεωπολιτικού αφελληνισμού της Ελλάδας. Μπορεί να εκτιμάται ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το αποτέλεσμα μιας ολοκληρωτικής χρεοκοπίας και το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, αλλά η παραμονή στην διαλυτική για τη Διοίκηση και το αυτόνομο κράτος εξέλιξη από το 2009, προσφέρει την ευχέρεια στην Τουρκία να κυριαρχήσει με γεωοικονομικό τρόπο, στο μισό Αιγαίο και μέρος των ελληνικών νησιών, που θα κηρυχθούν σε διεθνές καθεστώς αποκοπής από την Ελλάδα, αλλά και της Θράκης και Κρήτης στη συνέχεια.
Πολλοί συνεχίζουν να μιλούν και να φοβούνται για νέα Ίμια. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως είναι μια παράλληλη με την Γερμανική και Ευρωπαϊκή, Τουρκική, νέο-οθωμανική, ισλαμική επικράτηση σε μέρος της χώρας. Η διπλή αυτή κατοχή θα είναι και το τέλος της Ελλάδας των Ελλήνων, αρκετά χρόνια πριν υπάρξει Ανεξάρτητο Κουρδιστάν ή η Τουρκία πολυδιασπαστεί, ως αποτέλεσμα μιας πραγματικής νέας τάξης πραγμάτων στη Μεσόγειο ή στη σύγκρουση που ήδη επιχειρεί με την Ρωσία στον Καύκασο και την Κίνα στις επαρχίες των Ουιγούρων- μουσουλμάνων.
Για να διατηρηθεί η Ελλάδα, στη βασική εθνική και εθνοτική της συνοχή, οι μυστικές υπηρεσίες και η ΕΥΠ, μαζί με κλιμάκια των ειδικών δυνάμεων, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν στα όρια του νόμου, όπως έχουν εκπαιδευθεί και επιλέξουν, την ξένη επιβουλή και τις «μαύρες επιχειρήσεις» εχθρικών μυστικών υπηρεσιών και ειδικά την Τουρκία, που έχει ήδη εισβάλει στη χώρα, με τις στρατιές των εξαθλιωμένων Ασιατών και Βορειοαφρικανών (τον δρόμο των οποίων άνοιξε το ευρωπαϊκό Δουβλίνο 2 και δεν έκλεισε η ζώνη Σένγκεν ως όφειλε) μέσα στους οποίους πολύ εύκολα μπορεί να κρύψει τους πυρήνες των ισλαμιστών που ελέγχει. Τα 45αρια του έθνους θα πρέπει να μιλήσουν σε «αυθόρμητη» υπηρεσία…
Οι πυρκαγιές, οι δολιοφθορές στρατιωτικού υλικού, ακόμη και μέσα στις ελληνικές πολεμικές εγκαταστάσεις, οι συμμορίες με τα Καλάσνικοφ και οι «μισθοφόροι» της τρομοκρατίας, αλλά και του κοινού ποινικού, τα ναρκωτικά, το παρεμπόριο, η λαθρομετανάστευση, η προστασία, η πορνεία, οι εκβιασμοί είναι «εργαλεία» χρηματοδότησης, αλλά και εξέλιξης της άλωσης της Ελλάδας εκ των έσω. Ειδικά σε μια περίοδο που η Διοικητική και θεσμική επάρκεια της χώρας μας, έχει κυριολεκτικά κονιορτοποιηθεί, από τα Μνημόνια του χάους και της αποσταθεροποίησης.
Υ.Γ. Για μια ακόμη φορά καταστροφική πυρκαγιά, με όλα τα χαρακτηριστικά δολιοφθοράς, που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μαστίχας στη Χίο, ξεκίνησε από περιοχή κοντά σε απομονωμένο Μοναστήρι. Η ΕΥΠ ας αρχίσει τις έρευνες της από το Μοναστήρι. Υπήρχαν επισκέπτες καλόγεροι, κάποιοι φιλοξενούμενοι ιερωμένοι ή λαϊκοί; Κανείς δεν είναι υπεράνω υποψίας. Ούτε οι «αρχιμανδρίτες», ούτε το σύνολο των κλιμακίων της ΕΥΠ, που και αυτά αποτελούν ως γνωστό στόχο διείσδυσης ξένων, εχθρικών προς την χώρα μυστικών υπηρεσιών . Διείσδυσης κάποιες φορές επιτυχημένης. Αλλά γι’ αυτό υπάρχει η Αντικατασκοπία….
 http://kostasxan.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9504.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails