Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Κύριλλος και Μεθόδιος,ο Οικουμενικός Πατριάρχης και το «μακεδονικό έθνος»






Σκόπια.


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, έχει συμφωνήσει να γυρισθεί ταινία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, στην οποία θα μιλά για το ‘μακεδονικό έθνος’ , χωρίς καμία αναφορά στη Βουλγαρία, σημειώνει το βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο τη σκοπιανή εφημερίδα Βέτσερ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Βούλγαροι ιστορικοί και εθνικιστές έχουν εξεγερθεί, μετά τη συνειδητοποίηση ότι ο Βαρθολομαίος έχει συμφωνήσει να κινηματογραφηθεί οι Κύριλλος και Μεθόδιος, αντιπροσωπεύοντας τους «Μακεδόνες» και όχι τους Βουλγάρους.

Η παραγωγή της ταινίας είναι  από την τσεχική εθνική τηλεόραση και το στούντιο «Barrandov» της Πράγας και ο τίτλος της είναι «Κύριλλος και Μεθόδιος, Σλάβοι απόστολοι»- (βουλγαρικά: Кирил и Методий, славянските апостоли).

 Οι Βούλγαροι ιστορικοί είναι εξαγριωμένοι επειδή η ταινία δεν αναφέρει το βουλγαρικό έθνος και ομιλούν για καθαρή συνωμοσία. «Τσεχική σύνδεση» κατά της Βουλγαρίας.
Στην υπόθεση δεν παρεμβαίνει ο Επίτροπος Στέφαν Φούλε, ο οποίος συνεχώς αρνείται ότι τα Σκόπια κλέβουν τη βουλγαρική ιστορία και υποστηρίζει μόνο την ένταξή τους στην ΕΕ.

Η εφημερίδα των Σκοπίων- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- σημειώνει ότι το έργο σχεδιάσθηκε ως ένα πανευρωπαϊκό και ιστορικό γεγονός αφού επηρεάζει (εμπλέκει) πολλά έθνη, Πολωνούς, Ρώσους, «Μακεδόνες», Σέρβους και Έλληνες.

Σύμφωνα με τους ιστορικούς της Βουλγαρίας, όπως σημειώνει η Βέτσερ, η ταινία υποστηρίζεται από τον Βαρθολομαίο και αυτό σημαίνει ότι έχει αναγνωρίσει το ‘μακεδονικό έθνος’ και την ‘ μακεδονική εκκλησία’.

Επίσης, το κανάλι ‘5’ των Σκοπίων σχολιάζει ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει αναγνωρίσει το ‘μακεδονικό έθνος’, αφού υπέγραψε ότι το εγκρίνει, το ίδιο επισημαίνει και δημοσίευμα της σκοπιανής Falanga. Που σημειώνει ότι η ταινία  που  είναι του Τσέχου σκηνοθέτη Πέτρ Νικολάεφ και παράγεται από τον Βίκτορ Κριστόφ, ανασύρει το ‘μακεδονικό έθνος’ από την ιστορία.


--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails