Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Κατεχόμενα: Χωρίς ιατρική περίθαλψη οι εγκλωβισμένοι


Κραυγή αγωνίας από τους εγκλωβισμένους, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, την στιγμή που η πρόσβαση τους σε ιατρούς και ιατρικά κέντρα είναι κάτι περισσότερο από δύσκολη.
445 είναι συνολικά στον αριθμό οι εγκλωβισμένοι, οι 335 από αυτούς στην Καρπασία και οι υπόλοιποι 111 στην περιοχή Κορμακίτη. Από αυτούς το 30% είναι άνω των 70 χρόνων και συνεπώς με περισσότερα προβλήματα υγείας.
Το θέμα τέθηκε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, η οποία διαπίστωσε την ανάγκη μεγαλύτερης ιατροφαρμακευτικής στήριξης και περίθαλψης των εγκλωβισμένων. Οι βουλευτές πρότειναν όπως ειδικά εκπαιδευμένα άτομα που θα διαμένουν στα κατεχόμενα, να φροντίζουν μεταξύ άλλων για τη σωστή λήψη της φαρμακευτικής τους αγωγής.
«Υπάρχει μια διαδικασία η οποία ρυθμίζει και η οποία στηρίζει τους εγκλωβισμένους μας», είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κώστας Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή θα πρέπει – και υπάρχουν εισηγήσεις και έγιναν εισηγήσεις από πλευράς των συναδέλφων μελών της Επιτροπής – να υπάρχει μια επιπλέον και μεγαλύτερη στήριξη προς τους εγκλωβισμένους μας, οι οποίοι δυστυχώς βρίσκονται, οι πλείστοι εξ αυτών, αυτοί που έχουν απομείνει, σε προχωρημένη ηλικία».
Συνέχισε λέγοντας ότι «από μόνοι τους δεν είναι σε θέση να στηρίζουν πολλοί εξ αυτών, τους εαυτούς τους, με αποτέλεσμα όταν παρουσιάζονται κάποια προβλήματα σοβαρής μορφής να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν και κάποιοι απ’ αυτούς να έχουν χάσει και την ίδια τους τη ζωή».
Ο κ. Κωνσταντίνου απηύθυνε έκκληση προς το Υπουργείο να δώσει έμφαση στο σοβαρό αυτό θέμα.
Σε δικές της δηλώσεις για το θέμα, η βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέλλα Μισιαούλη είπε ότι στην Επιτροπή αναφέρθηκε ότι υπάρχει παρεμπόδιση από το κατοχικό καθεστώς των εγκλωβισμένων, ότι δεν επιτρέπουν στις δικές μας υπηρεσίες είτε είναι γιατροί, είτε είναι νοσηλευτές, είτε είναι φροντιστές, να επισκέπτονται τους εγκλωβισμένους μας και να τους βοηθούν σε θέματα υγείας.
Ετσι, πρόσθεσε, «σκεφτήκαμε και πάρθηκε μία απόφαση – μπορώ να πω – να εκπαιδευτούν άτομα που βρίσκονται εκεί, νεαρά άτομα που μπορούν να προσφέρουν αυτή την Υπηρεσία και να βοηθούν τους ηλικιωμένους».
Στις δικές της δηλώσεις, η βουλευτής της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα αναφέρθηκε σε καταγγελίες για περιπτώσεις όπου εγκλωβισμένοι πήραν λανθασμένα φάρμακα με αποτέλεσμα να έχουν προβλήματα με την υγεία τους, καθώς και σε περίπτωση γιαγιάς 81 χρόνων η οποία ανέμενε για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στις Πρώτες Βοήθειες για 2,5 ώρες.
 [Πηγή]
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails