Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

Σκόπια: Όταν οι παππούδες του ΜΠΟΥΤΑΡΗ από το Κρούσεβο ζητούσαν την Ένωση με την ΕλλάδαΑπρίλιος 5, 2012.
Όπως έχει δηλώσει δημόσια ο σημερινός Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η καταγωγή της  κουτσοβλάχικης οικογένειάς του είναι από το Κρούσεβο που ανήκει, σήμερα, στο κράτος των Σκοπίων.


Ανατρέχουμε σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» της 5 Απριλίου του 1919 και βλέπουμε πως οι Κουτσοβλάχοι του Κρούσεβο και του Μοναστηρίου ζητούν την ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Το δημοσίευμα που έχει τον τίτλο «Οι Κουτσοβλάχοι Κρουσόβου και Μοναστηρίου ζητούν την ένωσιν των με την Ελλάδα» αναφέρεται στις προσπάθειες των ομογενών των Σκοπίων να ενωθούν οι περιοχές αυτές με το ελληνικό κράτος.

 Απεστάλη η επιστολή αυτή στους τότε ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων και στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Η επιστολή έχει ως εξής: Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails