Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη, 17 Απριλίου 2012

Ακόμη μια απάτη της εφημερίδας ‘ Νόβα Μακεντόνια’- Нова Македонија

Οι Κάφροι των Σκοπίων που γράφουν στην εφημερίδα Νόβα Μακεντόνια,  οι γνωστοί δημοσιογράφοι που  κάνουν συστηματική πλύση εγκεφάλου  στο σλαβικό λαό των Σκοπίων  για να τον εμπεδώσουν στο «μακεδονικό» παρελθόν του, αναφέρουν ένα  απόσπασμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Άνταμς,  ότι αναγνώρισε τη Μακεδονία  το 1783!


Κυκλοφορούν τον τίτλο: «САД се залагале за независна Македонија уште пред два века?!» δηλαδή, « Οι ΗΠΑ υποστήριζαν μια ανεξάρτητη Μακεδονία πριν από δύο αιώνες;!»

Οι Κάφροι αυτοί όταν εντοπίσουν ονομασίες με γεωγραφικό περιεχόμενο όπως Ελλάς, Μακεδονία, Ιλλυρία, Θράκη, ακόμη και Θεσσαλία ή Ήπειρος, κραυγάζουν ότι υπάρχει εθνολογικός ή κρατικός διαχωρισμός μεταξύ των γεωγραφικών αυτών περιοχών της αρχαιότητας.

Εν προκειμένω,  δημοσίευσαν  ένα κείμενο με το οποίο λένε ότι οι ΗΠΑ πριν από δύο αιώνες είχαν αναγνωρίσει τα Σκόπια!

Προσωπικά, με εξέπληξε αυτή η φασιστική άποψη της λιγδιασμένης εφημερίδας των Σκοπίων.

Αφού δημοσίευσε τάχα το πρωτότυπο κείμενο της επιστολής  του Αμερικανού προέδρου, ενώ είναι αντιγραφή και παραποίηση από τον Goce Pangovski, που ανερυθρίαστα το δημοσιεύει.

Δεν θα ασχοληθούμε με την διπλωματία της εποχής εκείνης κατά την οποία οι ΗΠΑ είχαν αντιμέτωπες  τις αυτοκρατορίες της Αυστρίας, της Ρωσίας και των Οθωμανών και επεδίωκαν  την επέκταση του εμπορίου τους με τη διάσπαση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η ηγεμονική τάση των Ηνωμένων Πολιτειών παρουσιάζεται από τότε όταν ο Άνταμς σε επιστολή του  προς  τον Robert Livingston εκφράζει την άποψη της δημιουργίας Δημοκρατιών στην περιοχή των Βαλκανίων που τότε ήταν υπό της  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Τι παρουσιάζει  το δημοσίευμα - απάτη:
(παρουσιάζουμε το κείμενο όπως είναι φωτογραφημένο από την εφημερίδα των Σκοπίων, τάχα, ως πρωτότυπο)

“The project of setting at liberty the whole country of ancient Greece, Macedonia, and Illyricum, and erecting independent Republics in those famous seats, however splendid it may appear in speculation, is not likely to be seriously entertained by the two Empires (meaning Austria and Russia), because it is impracticable. The Greeks of this day, although they are said to have imagination and ingenuity, are corrupted in their morals to such a degree, as to be a faithless, perfidious race, destitute of courage, as well as of those principles of honor and virtue, without which nations can have no confidence in one another, nor be trusted by others.”

 Η πρώτη επισήμανση της απάτης και παραποίησης είναι η λέξη με κόκκινο χρώμα,  ενώ το πρωτότυπο αναφέρει μόνον για το ελληνικό έθνος -
a nation γράφει το πρωτότυπο και όχι nations-έθνη, στην περιοχή!

Το πρωτότυπο κείμενο αρχίζει :

In order to judge of the Object,  which the two Empires have in view, we should look e little into the Geography of those Countries.

Δηλαδή:

Για να κριθεί  το αντικείμενο , στο οποίο οι δύο αυτοκρατορίες έχουν μπροστά τους,  θα πρέπει να δούμε λίγο μέσα την γεωγραφία αυτών των χωρών.

Γεωγραφία, λοιπόν, από τότε η Μακεδονία και η Ιλλυρία. Και αυτό αποκρύπτεται από την εφημερίδα, γιατί, σαφώς, δεν την συμφέρει στη φασιστική διασπορά της.

Το πρωτότυπο κείμενο αναφέρει  ως  «Whole country of ancient Greece», δηλαδή όλη την αρχαία περιοχή της Ελλάδας,  την Μακεδονία και την Ιλλυρία, και πιο κάτω δεν μιλά για έθνη της περιοχής (nations, όπως παραποιήθηκε)  αλλά για το ελληνικό έθνος  - a Nation-.

Ένα έθνος και όχι Έθνη, κύριοι της Нова Македонија και γεωγραφική περιοχή η Μακεδονία όχι εθνολογική ή ...κρατική!

Σταματήστε, πια, να σπέρνετε δηλητήριο στο δύσμοιρο λαό σας!

Κάποια μέρα θα ξυπνήσει και θα σας φτύσει κατάμουτρα!
Το πρωτότυπο κείμενο εδώ

--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails