Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ein bisschen Scham schadet nicht (Λίγη ντροπή δεν βλάπτει)

Γράφει η Ντίνα Εξάρχου

Χτυπάνε κόκκινο τα ιστορικά ανακλαστικά μας το τελευταίο δεκαήμερο κάθε Μάη.

Οι «ουρανίτες» (οι αλεξιπτωτιστές) της γερμανικής ναζιστικής Αεροπορίας βγαίνουν με φόρα από την ιστορική μνήμη και εισβάλλουν στην ψυχή μας, όπως ακριβώς εισέβαλαν στην Κρήτη πριν από 70 χρόνια.

Πρωί-πρωί στις 20 Μαΐου 1941 άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και αργότερα στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.

Την πολεμική επιχείρηση συντόνιζε ο 51χρονος Γερμανός πτέραρχος Κουρτ Στούντεντ, βετεράνος πιλότος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και αγαπημένο «παιδί» του αρχηγού της «Λουφτβάφε», Χέρμαν Γκέρινγκ. Είχε υποσχεθεί στον Φύρερ «μια εύκολη νίκη, έναν περίπατο 24 ωρών» και όρμησε στην Κρήτη με 1190 αεροπλάνα και 29.000 άνδρες.

Έπεσε έξω γιατί είχε υπολογίσει χωρίς τον «ξενοδόχο» των άμαχων Κρητικών που αμύνθηκαν γενναία με τις καραμπίνες τους, με τις «μαχαίρες, ακόμα και με ραβδιά!

Η πρώτη μέρα της εισβολής έληξε με μεγάλες απώλειες για τους Γερμανούς και με αβέβαια για αυτούς έκβαση της πολεμικής επιχείρησης.

Την 1η Ιουνίου 1941 που έπεσε η αυλαία της Μάχης της Κρήτης ο Στούντεντ ήταν και νικητής και νικημένος με 3.986 νεκρούς και αγνοούμενους (σύμφωνα με τα γερμανικά στοιχεία), 2.594 τραυματίες και 370 κατεστραμμένα αεροπλάνα!

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των Συμμάχων οι γερμανικές απώλειες στην Κρήτη ξεπέρασαν τους 16.000 νεκρούς, αγνοούμενους και τραυματίες.

Με το βλέμμα στραμμένο στο «νεκροταφείο των Γερμανών αλεξιπτωτιστών» (όπως ονομάστηκε η Μάχη της Κρήτης) ο Χίτλερ διέταξε τον τερματισμό κάθε αεραποβατικής επιχείρησης στο μέλλον.

Εξαγριωμένος ο Κούρτ Στούντεντ ξέσπασε στις 2 Ιουνίου 1941 πάνω στους άμαχους Κρητικούς με ομαδικές εκτελέσεις και πυρπολήσεις ολόκληρων χωριών.

Ήταν οι πρώτες μαζικές εκτελέσεις αμάχων που έγιναν από τους Ναζί στην κατεχόμενη Ευρώπη για τις οποίες δεν δικάστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ από τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

Ούτε ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ έχουν δοθεί στις οικογένειες των θυμάτων.

Ούτε οι Γερμανοί έχουν συνειδητοποιήσει εβδομήντα ολόκληρα χρόνια ότι ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ, για να σταματήσουν τα «κοκοριλίκια» σε βάρος της Ελλάδας.

Οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων στην Κρήτη ξεκίνησαν από το χωριό Κοντομαρί Χανίων, όπου έγινε μακελειό το οποίο απαθανάτισε με την κινηματογραφική μηχανή του ο υπολοχαγός Φράντς Πέτερ Βέξλερ (δημοσιεύουμε σήμερα φωτογραφίες από το συγκεκριμένο φιλμ, το οποίο υπάρχει στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο).

Επικεφαλής της ομάδας που έκανε τις ομαδικές εκτελέσεις στο Κοντομαρί ήταν ο υπολοχαγός Χορστ Τρέμπες, ο οποίος τιμήθηκε αργότερα με τον Σταυρό του Ιππότη του γερμανικού ναζιστικού καθεστώτος για τις βαρβαρότητες που διέπραξε στην Κρήτη (σκοτώθηκε το 1944 σε πολεμική επιχείρηση στην Νορμανδία).

Ο Κούρτ Στούντεντ συνελήφθη μετά τον πόλεμο από τους Βρετανούς.

Η Ελλάδα ζήτησε την έκδοση του στη χώρα μας αλλά οι Βρετανοί αρνήθηκαν να μάς τον δώσουν!

Τον δίκασαν οι ίδιοι σε στρατοδικείο για κακομεταχείριση κρατουμένων και δολοφονία αιχμαλώτων στην Κρήτη.

Για τις μαζικές εκτελέσεις των αμάχων δεν απαγγέλθηκε σε βάρος του ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!

Κάθισε στο εδώλιο του βρετανικού στρατοδικείου με οκτώ κατηγορίες, κρίθηκε ένοχος μόνο για τις τρεις και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών!

Αποφυλακίστηκε το 1948 για λόγους υγείας εξαιτίας του τραύματος που είχε στο κεφάλι από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Γύρισε στη Γερμανία και στη συνέχεια διορίστηκε στρατιωτικός σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ Αϊζενχάουερ!

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του έγραψε τα απομνημονεύματά του και τα δημοσίευσε με τον αλαζονικό τίτλο «Έτσι κυρίευσα την Κρήτη»!

Πέθανε το 1978 σε ηλικία 88 ετών.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες-ντοκουμέντα τα κακουργηματικά έργα των χειρών του στο Κοντομαρί Χανίων.

elzoni.गर

Πηγή

http://filologos10.wordpress.com/2011/05/16/ein-bisschen-scham-schadet-nicht-%CE%BB%CE%AF%CE%B3%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B2%CE%BB%CE%AC%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9/#more-40031

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails