Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

”Όταν δείχνεις σε Τούρκο το εμπρόσθιο μέρος του σώματός σου.....

ΓΡΑΦΕΙ Ο “ΕΥΜΕΝΗΣ Ο ΚΑΡΔΙΑΝΟΣ” ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Περί αποβάσεων – Αναρωτιόμαστε, αν ένας Έλληνας απόστρατος είχε κάνει απόβαση σε τουρκικό βράχο τι θα γινόταν;

Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος επρόκειτο να μεταβή στην Λωζάνη για να συμμετάσχη στις διαπραγματεύσεις της ομώνυμης συνθήκης, θέλησε να συμβουλευθή έναν σοφό Έλληνα Μικρασιάτη που γνώριζε πολύ καλά την τουρκική νοοτροπία. Ο Μικρασιάτης αυτός του είπε πως: -”Όταν δείχνεις σε Τούρκο το εμπρόσθιο μέρος του σώματός σου, αυτός σου δείχνει το οπίσθιο μέρος του σώματός του. Αν του δείξεις το οπίσθιο τότε αντιστρόφως θα σου δείξει το επμπρόσθιο μέρος του σώματός του.”

Ο Ε. Βενιζέλος αντελήφθη τι εννοούσε ο έμπειρος περί τα τουρκικά ήθη ….. Έλλην Μικρασιάτης και όταν η τουρκική αντιπροσωπεία έγινε εξαιρετικά απαιτητική, απείλησε ότι θα διακόψει τις συνομιλίες και θα διατάξει την Ελληνική Στρατιά Έβρου δυνάμεως 100.000 στρατιωτών, να επιτεθή κατά των Τούρκων με με κατεύθυνση προς την Κωνσταντινούπολη. Τότε οι Τούρκοι αμέσως υπεχώρησαν …… και “΄εδειξαν το πίσω μέρος του σώματος των” συμβιβαζόμενοι με τους Ελληνικούς όρους………

Όταν κάποτε, οι Τούρκοι είχαν αρχίσει να διώχνουν τους αυτόχθονες Έλληνες της Κωνσταντινουπόλεως, διώξαμε και εμείς μερικούς τουρκογενείς της Ρόδου, οπότε αμέσως σταμάτησαν τους διωγμούς οι Τούρκοι …..!

Βέβαια τότε ακόμη δεν υπήρχαν, ούτε οι προστατευτικές πτέρυγες του αμερικανικού αετού, αλλά ούτε και οι αχρείοι (υποτιθέμενοι) Έλληνες πολιτικοί των 178.000.000 Ευρώ της ενδοτικότητος και τις προδοσίας οι οποίοι κατέστρεψαν την Πατρίδα.

Το πλέον “χτυπητό” παράδειγμα τουρκικής συμπεριφοράς, εδόθη κατά τον Καθηγητή κ. Βασίλη Φίλια στην Σάμο μετά το 1974, όταν μιά τουρκική ακταιωρός που τρομοκρατούσε τα Ελληνικά ψαροκάϊκα, έμπαινε με ταχύτητα μέσα στο λιμάνι της Σάμου προκαλώντας.

Τότε, ο στρατιωτικός διοικητής της Σάμου, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καρούσος διέταξε μερικούς επίλεκτους σκοπευτές της φρουράς του νησιού οι οποίοι σκότωσαν περί τους 8 Τούρκους από το πλήρωμα της ακταιωρού, η οποία από τότε δεν ξαναενεφανίσθη.

Βέβαια λίγο αργότερα ο Καραμανλής απέσυρε από την διοίκηση της Σάμου τον Γεώργιο Καρούσο, όπως περίπου έπραξε και ο ανεψιός του Κωστάκης με τον Αντιστράτηγο κ। Γράψα, κατ’ απαίτηση της Θεοδώρας Μητσοτάκη Μπακογιάννη.

Πηγή

http://gdailynews.wordpress.com/2011/05/21/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%AD%CF%80%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7/#more-16482

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails