Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Πρωτότυπη ιδέα από τη Βέροια Διάσημα έργα του Ευθύμη Βαρλάμη σε βιτρίνες καταστημάτων της τοπικής Αγοράς

Διάσημα έργα του Ευθύμη Βαρλάμη σε βιτρίνες καταστημάτων της τοπικής Αγοράς

Μια ενδιαφέρουσα είδηση για όλη την Ελλάδα αναμένεται να βγει από την Βέροια . Εργα ζωγραφικής που παρουσιάστηκαν σε μεγάλα μουσεία του κόσμου, έργα του συμπατριώτη μας καλλιτέχνη Ευθύμη Βαρλάμη θα κοσμήσουν τις βιτρίνες των μαγαζιών της Βέροιας στο πλαίσιο μιας ιδέας που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην πόλη ίσως και γενικότερα στις ελληνικές πόλεις.

Τι είναι όμως αυτή η ιδέα; Οι συνεργάτες του Βαρλάμη μας εξηγούν: «Ο Βαρλάμης διαθέτει 60 έργα τα οποία θα τοποθετηθούν αντιστοίχως στα ενδιαφέροντα σημεία της αγοράς χωρίς ιδιαίτερη αξιολόγηση των καταστημάτων. Έργα που εκτέθηκαν στα μεγάλα μουσεία του κόσμου στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στο Μόναχο, στη Νέα Υόρκη, στο Τόκυο, στο Κάϊρο, στη Λευκωσία, στη Μόσχα, στη Βιέννη κ.λ.π., θα τοποθετηθούν σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, κουρεία και άλλα μαγαζιά της Βέροιας.

Τα καταστήματα θα εμπλουτιστούν με τα έργα του διάσημου ζωγράφου και έτσι η επίσκεψη του κόσμου στην αγορά θα αποκτήσει ένα καινούργιο ενδιαφέρον. Είναι μια ιδέα που απαντά δημιουργικά στην ανάκαμψη της αγοράς και της προσθέτει ηθικό, παιδαγωγικό και πολιτιστικό περιεχόμενο.

Εμείς οι συνεργάτες του Βαρλάμη στο πειραματικό εργαστήρι Βεργίνας έχουμε κάνει στο παρελθόν ανάλογες δράσεις με μεγάλη ανταπόκριση και αυτή τη φορά προτείναμε και ζητήσαμε από τον Υπουργό Ανάπτυξης να υιοθετήσει και να υποστηρίξει αυτήν την πρόταση η οποία αργότερα θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της χώρας».

Μια νέα λοιπόν πολιτιστική δράση αναμένεται να «μπει» στο εμπορικό κέντρο της Βέροιας με τα διάσημα έργα του Βαρλάμη στην γενέτειρά του.

Πηγή

http://www.laosver.gr/news/detail.php?NEWS_ID=31987

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails