Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

«Στραβά μάτια» Πεντάγωνου για βιασμό αμερικανών στρατιωτών από συναδέλφους τους

Τα «Θύματα Σεξουαλικών Επιθέσεων του Αμερικανού Στρατού» ισχυρίζονται ότι το Πεντάγωνο κάνει τα ‘στραβά μάτια’ σε πληροφορίες σχετικές με εγκλήματα μεταξύ των αμερικανικών στρατών και αδιαφορεί να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη. Βετεράνοι, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τους συντρόφους, στη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, κατηγορούν το Υπουργείο Άμυνας ότι αποκρύβει τους δράστες.



«Περίπου 3.200 άνδρες και γυναίκες υπέβαλαν καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις μέσα στο 2010. Μερικοί ισχυρίζονται ότι έχουν βιαστεί σε ζώνες πολέμου στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Το Υπουργείο Άμυνας, εξάλλου, εκτιμά ότι οι επίσημες καταγγελίες αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 14% του συνολικού αριθμού των σεξουαλικών επιθέσεων», αναφέρει το Press TV.
Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας διατείνεται ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στον τομέα αυτόν, με την αποφυγή ένταξης των γυναικών στον αμερικανικό στρατό που κυρίως βιάζονται σεξουαλικά. «Δεν είναι μόνον σεξουαλική βία, αλλά, πράξη εξουσίας.

Πρόκειται για την κυριαρχία και τον έλεγχο ενός προσώπου».16 άτομα έχουν επισημανθεί στο Πεντάγωνο ότι αγνόησαν τις καταγγελίες του σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση, βία και βιασμούς κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας.
«Το σύστημα επέτρεψε σε πολλούς εγκληματίες να διαφεύγουν της δικαιοσύνης», είπε ένα από τα θύματα η Myla Haider.Το 2007 υπήρχαν 2.200 καταγγελίες, ενώ το 2009 ο αριθμός ανήλθε στις 3.300. Σχεδόν το 37% των θυμάτων έχουν βιαστεί περισσότερες από μία φορά, και το 14% έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.
Πηγή
http://greeknation.blogspot.com/2011/05/blog-post_6580.html#more

Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails