Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εκθέµατα στο γκαράζ


Ειδώλιο ταύρου από το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Καλώς την κι ας άργησε. Τη μουσειογραφική προμελέτη για το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που θα συζητηθεί σήμερα στο Συμβούλιο Μουσείων. Το μουσείο που είναι κλειστό από τον Νοέμβριο του 2006 και μετρούσε 246.000 επισκέπτες ετησίως, καθιστώντας το από τα πρώτα σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα.
Πριν από δύο χρόνια, μάλιστα, οι εκτιμήσεις των ειδικών έλεγαν πως ακόμη κι αν η μελέτη ήταν έτοιμη θα απαιτούνταν τουλάχιστον εννέα μήνες για τον διεθνή διαγωνισμό των προθηκών.



Η έλλειψη χρημάτων όμως και οι αρχαιολογικές κόντρες δεν άφησαν το έργο να προχωρήσει. Γεγονός που σημαίνει πως η πόλη του Ηρακλείου και ο «πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός» –ο μινωικός– θα εξακολουθεί, άγνωστο πόσον καιρό ακόμη, να εκπροσωπείται µόνο από 400 εκθέματα που αποτελούν την αφρόκρεμα – σε μια προσωρινή έκθεση σε έναν χώρο που προοριζόταν αρχικώς για γκαράζ.


Πηγή: Εφημερίδα "Τα Νέα", arxaiologia.gr


http://erroso.blogspot.com/2011/05/blog-post_2875.html#ixzz1NQy53FQR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails