Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κι όμως,μπορούν ακόμα να μείνουν εν υπηρεσία,αν ο λόγος απόσυρσής τους είναι όντως το κόστος των μπαταριών!

από EEE

( Κι όμως, μπορούν ακόμα να μείνουν εν υπηρεσία ……! )

Tέλος εποχής θα σημάνει στις 9 Ιουνίου και μετά από 40 χρόνια πολύτιμης υπηρεσίας για το ιστορικό υποβρύχιο ΓΛΑΥΚΟΣ (S110), το πρώτο παγκοσμίως Τύπου 209, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, το Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε τον παροπλισμό και τη μεταφορά του στο πάρκο Ναυτικής Παράδοσης στο Παλαιό Φάληρο.

Το υποβρύχιο ΓΛΑΥΚΟΣ κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο Κίελο της Γερμανίας. Η καθέλκυση του έγινε στις 19 Σεπτεμβρίου 1970, ενώ στις 6 Νοεμβρίου 1971 κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και εντάχθηκε στη δύναμη της Διοίκησης Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου.

Το μαύρο καλοκαίρι του 1974, τα υπερσύγχρονα για την εποχή υποβρύχια ΓΛΑΥΚΟΣ και ΝΗΡΕΥΣ (S111) διατάχθηκαν να πλεύσουν προς τη Κύπρο για την εφαρμογή του Σχεδίου “Κ” που αφορούσε τουρκική εισβολή στη Μεγαλόνησο, προτού ανακληθούν δύο φορές. Από τον Μάρτιο του 1996 έως τον Αύγουστο του 1998 έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας οι εργασίες εκσυγχρονισμού μέσης ζωής (πρόγραμμα Neptune I) για την επιχειρησιακή και τεχνολογική του αναβάθμιση, στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου.

Σημειώνεται ότι τα 4 υποβρύχια που υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού είναι τα μοναδικά στο Πολεμικό Ναυτικό που μπορούν να εκτοξεύουν βλήματα UGM-84D Block 1C Sub-Harpoon.

Κι όμως, μπορούν ακόμα να μείνουν εν υπηρεσία, αν ο λόγος απόσυρσής τους είναι όντως το κόστος των μπαταριών!

Ήδη έχει αποσταλεί στους αρμοδίους, επιστολή-γνωστοποίηση από Ομάδα Ελλήνων Ερευνητών (που παρενέβην προσφάτως και σε άλλο τομέα!).

Όπως αναφέρει η επιστολή-γνωστοποίηση, η Ομάδα Ελλήνων Ερευνητών προσφέρει τον τρόπο, όχι μόνο για πλήρη επαναφόρτιση των μπαταριών και μάλιστα ανέξοδα, αλλά και αύξηση της διάρκειας ζωής των, καθώς και αύξηση της δυνατότητος χρόνου καταδύσεως των υποβρυχίων, όπως και αύξηση της ισχύος των ηλεκτρογεννητριών τους με ταυτόχρονη μείωση της παραγωγής ενέργειας τους….

Εάν εμμείνουν για ακόμη μια φορά στην απόφασή τους, στις 9 Ιουνίου, τότε θα δημοσιοποιήσουμε όλα τα σχετικά έγγραφα….

Είναι κρίμα τα χρήματα που δόθηκαν το 1998 να χαθούν επειδή κάποιοι στοχεύουν στη μείωση του αξιόμαχου του ΠΝ…।

Πηγή

http://antistasi.org/?p=17775

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails