Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Γερμανία: Στη Στουτγάρδη το 30ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας, στις 11 Ιουνίου

Τριάντα χρόνια συμπληρώνει φέτος ένας από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς στο χώρο της Ομογένειας, και δη της απόδημης Νεολαίας. Πρόκειται για το Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, που κάθε χρόνο πραγματοποιείται σε μία διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, έχοντας θέσεις ως στόχο τη διατήρηση, προώθηση και προβολή του πολιτισμού των Ελλήνων του Πόντου.

Το 30ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου στη Στουτγάρδη, θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δόλλης, ο Συντονιστής του ΣΑΕ Ευρώπης, Γιώργος Αμαραντίδης, ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Παρχαρίδης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Γερμανίας, εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ευρώπης, κ.ά.

Η αυλαία του 30ου Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Νεολαίας θα ανοίξει με θεαματικό τρόπο, δίνοντας στους 1500 χορευτές (ηλικίας 2 έως και 32 ετών) τη δυνατότητα να συγκινήσουν τους 7. 000 θεατές με τη δυναμική, το καθαρό βλέμμα και την αγάπη τους για την παράδοση και την ιστορία του Ποντιακού λαού.

Σε συνεργασία με το ΣΑΕ, Περιφέρειας Ευρώπης, το Φεστιβάλ θα μεταδοθεί ζωντανά στο διαδίκτυο, στις 11 Ιουνίου από και ώρα 18:00 (CET), μέσω της ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας: www.osepe.de .

Δ.Ρ.

Πηγή

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=14467

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails