Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

Τα μάρμαρα να επιστρέψουν στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν.

Υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα τάχθηκε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Χιλής, Άλντο Κορνέχο, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Ο κ. Κορνέχο ξεναγήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ χθες επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης. Αναφερόμενος στην αξία του Μουσείου Ακροπόλεως, ο κ. Κορνέχο είπε ότι αποτελεί κομμάτι της διεθνούς πατρογονικής κληρονομιάς και τόνισε: «λείπουν οπωσδήποτε κάποια μάρμαρα, τα οποία καλό θα ήταν να μην είχαν φύγει ποτέ, αλλά και να επιστρέψουν εδώ, στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν».

O πρόεδρος του κοινοβουλίου της Χιλής, Άλντο Κορνέχο.
Για τις επαφές του με τον ομόλογό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Κορνέχο είπε ότι είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων όχι μόνο για θέματα οικονομικά και πολιτικά, αλλά επίσης και να δει τη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια. «Είχα μια πολύ ευχάριστη και πολύ καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία άπτονται των δύο λαών. Καθώς, επίσης, και για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Και που αλλού καλύτερα από εδώ, την Αθήνα, για να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά;» πρόσθεσε ο κ. Κορνέχο.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Χιλής είναι δικηγόρος και, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει σπουδάσει την Ελληνική Ιστορία και τους Αρχαίους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails