Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΤΡΙΑ ελληνικά πανεπιστήμια «μπήκαν» στα 100 καλύτερα του κόσμου

Ποια ελληνικά πανεπιστήμια «μπήκαν» στα 100 καλύτερα του κόσμου;
Την ώρα που η κυβέρνηση εξετάζει την συγχώνευση και την κατάργηση πανεπιστημιακών σχολών, τρία ανώτατα ιδρύματα μπήκαν στην λίστα με τα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου!
Πρόκειται για το Πολυτεχνείο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Και τα τρία κατάφεραν να ανέβουν στην κατάταξη της εταιρείας Quacquareli Symods, που ασχολούνται με το εν λόγω ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο, κυρίως για τις ειδικότητες των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών.
Συγκεκριμένα, το Μετσόβιο μπαίνει στις θέσεις 51 – 100 και για τις τρεις ειδικότητες. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τους Μηχανολόγους Μηχανικούς και το Αριστοτέλειο για τους Πολιτικούς Μηχανικούς. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ειδικά τα συγκεκριμένα επαγγέλματα περνούν μεγάλη κρίση στην Ελλάδα με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των αποφοίτων των συγκεκριμένων σχολών να μην βρίσκουν δουλειά!
Πρώτα στην λίστα εξακολουθούν να φιγουράρουν: MIT, Cambridge, Harvard και Standford University.
http://www.star.gr/ellada_kosmos/87295/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails