Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Έδωσε σκληρούς αγώνες για το δίκαιο της Κύπρου Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τη Σουηδή Ευρωβουλευτή Cecilia Wikstrom

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/04/cecilia-wikstrom.html

ΤΗΝΕυρωβουλευτή Cecilia Wikstrom τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β΄, για την προσφορά της στον αγώνα του κυπριακού λαού προς αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του και απελευθέρωση της πατρίδας του, απονέμοντάς της το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου.

Κατά την προσφώνησή του σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι η κ. Wikstrom «έδωσε μέχρι σήμερα σκληρούς αγώνες στη μεγάλη προσπάθεια για απόδοση δικαιοσύνης στην Κύπρο, με την εφαρμογή και σ’ αυτήν, και για όλους τους νόμιμους γηγενείς κατοίκους της των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών».
Ανέφερε ότι η ίδια «και ως ιερωμένη, και ως ενεργός πολίτης της χώρας της Σουηδίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κόσμου, ως ακαδημαϊκός, επίσης, και ως Ευρωβουλευτής, προέβαλε -και συνεχίζει να προβάλλει- σθεναρά τα δίκαια του λαού μας σε όλα τα εκάστοτε προσφερόμενα βήματα. Επεσήμανε, ακόμη, και κατήγγειλε επανειλημμένα το ζήτημα των συνεχών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών μας ελευθεριών».

Ανέφερε επίσης ότι η κ. Wikstrom επισκέφθηκε ως Ευρωβουλευτής το κατεχόμενο βόρειο τμήμα, προσθέτοντας ότι «είδε, έτσι, ιδίοις ομμασι, την επικρατούσα κατάσταση και σχημάτισε προσωπική άποψη για το θέμα μας».

Ως αποτέλεσμα τούτου, συνέχισε, «κατήγγειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και σε άλλα διεθνή βήματα, την καταστροφή και τη σύληση ιερών ναών, τη βεβήλωση άλλων ιερών μας χώρων και μνημείων, ακόμη και κοιμητηρίων, όπως επίσης και την καταστροφή του εκεί φυσικού περιβάλλοντος». Από την πλευρά της, η κ. Wikstrom ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμή που της έγινε με την απονομή του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, το οποίο και αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ανέφερε επίσης ότι η πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου καταστρέφεται λόγω της τουρκικής κατοχής του βόρειου τμήματος του νησιού, κάνοντας παράλληλα λόγο για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο.

Εξέφρασε ακόμη την ευχή ο στόχος της συμφιλίωσης των δύο κοινοτήτων στο νησί να γίνει μια μέρα πραγματικότητα.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 09/04/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails