Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο κορυφαίος επιστήμονας στην Ευρώπη για το 2005, Ευρωπαϊκό βραβείο ερευνών Descartes-2005

Σουκούλης Κώστας









Ο καθηγητής Κώστας Σουκούλης γεννήθηκε στη Κόρινθο και σπούδασε Φυσική στο Πα-νεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακό και διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και από το 1984 κατέχει την έδρα της Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα।
Είναι επίσης καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Βραβευμένος ήδη με δεκάδες σημαντικές διακρίσεις, ανάμεσά τους, βραβείο Εξέχοντος Επιστημονικού Επιτεύγματος στη Φυσική Στερεάς Κατάστασης από το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας το 1992, LAS Βραβείο Αριστείας στην Έρευνα το 2000 και ISU Εξέχον Επίτευγμα στην Έρευνα το 2001, βραβεύτηκε ο 2005 με το κορυφαίο Ευρωπαϊκό Βραβείο Ερευνών DESCARTES, ως επικεφαλής της ομάδας EXEL.
Η ομάδα EXEL στην οποία συμμετείχαν πέντε ακόμη επιστήμονες του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ανέπτυξε τεχνητά μετα-υλικά, γνωστά ως "αριστερόστροφα υλικά" (LHMs), τα οποία διαθέτουν ιδιότητες που δεν υπάρχουν στη φύση, με σημαντικότερη την αρνητική διάθλαση.
Η ανακάλυψη αυτή φέρνει επανάσταση καθώς η χρήση αυτών των υλικών σε βιομηχανικές εφαρμογές θα αλλάξουν οριστικά τις συσκευές που έχουμε γύρω μας και θα αντικαταστήσουν τα ηλεκτρόνια με φως.
Το βραβείο DESCARTES είναι η κορυφαία Ευρωπαϊκή διάκριση στον τομέα της επιστημονικής έρευνας και θεσμοθετήθηκε το 2000.
Ακόμη, ο καθηγητής Κώστας Σουκούλης ανακηρύχθηκε κορυφαίος επιστήμονας στην Ευρώπη για το 2005.
Τέλος έχει περισσότερες από 300 δημοσιεύσεις και περισσότερες από 7000 βιβλιογραφικές αναφορές στο έργο του.

http://www.tovivlio.gr/index.php?article=694

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails