Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Iαπωνία: Συνταξιούχοι εθελοντές πρόθυμοι να εργαστούν στη Φουκουσίμα


Σχόλιο Σ.Ο.: Οι Ιάπωνες συνταξιούχοι μας δείχνουν τον δρόμο της αρετής, και το πραγματικό περιεχόμενο της κοινωνικής αλληλεγγύης, του ήθους και του πατριωτισμού.

Ιαπωνία [πηγή φωτογραφίας: http://abcnews.go.com/International/japan-nuclear-crisis-retirees-volunteer-fukushima-duty/story?id=13731136]

Ναυτεμπορική
«Iαπωνία: Συνταξιούχοι εθελοντές πρόθυμοι να εργαστούν στη Φουκουσίμα»
01 Ιουνίου 2011

Περίπου 200 μέλη ηλικίας άνω των 60 ετών έχει συγκεντρώσει η οργάνωση «Σώμα Εκπαιδευμένων Βετεράνων» της Ιαπωνίας, τα οποία δηλώνουν έτοιμα να βοηθήσουν στην επιδιόρθωση των ζημιών στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

«Καλύτερα να υποστούμε εμείς τις συνέπειες της ραδιενέργειας, παρά οι νέοι», όπως δήλωσε ο συνταξιούχος μηχανικός, Γιασουτέρο Γιαμάντα, ένας εκ των ιδρυτών της οργάνωσης.

«Είμαι 72 ετών και έχω ακόμη 12 με 15 χρόνια ζωής. Ακόμη κι αν πάθαινα καρκίνο από την έκθεσή μου στη ραδιενέργεια αυτός θα έκανε να εκδηλωθεί 20-25 χρόνια» αναφέρει.

Ανάμεσα στους εθελοντές βρίσκονται συνταξιούχοι μηχανικοί, δάσκαλοι, ακαδημαϊκοί, εργάτες.

«Η γενιά μας, που συνειδητά ή ασυνείδητα ενέκρινε την κατασκευή των πυρηνικών σταθμών της Φουκουσίμα και που επωφελήθηκε των μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας που παράγουν, θα πρέπει να είναι η πρώτη που θα συμμετέχει στο Σώμα Εκπαιδευμένων Βετεράνων», δήλωσε ο Γιαμάντα.

«Νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να βρίσκονται στη θέση να πρέπει να κάνουν μια τέτοια δουλειά. Η έκθεση της γενιάς από την οποία θα προέλθει η επόμενη γενιά στην ακτινοβολία θα πρέπει να αποφευχθεί», πρόσθεσε.

Οι Ιάπωνες συνταξιούχοι μας δείχνουν τον δρόμο της αρετής, και το πραγματικό περιεχόμενο της κοινωνικής αλληλεγγύης, του ήθους και του πατριωτισμού.

Πηγή.

http://www.efylakas.com/archives/8984

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails