Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Έκθεση αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων στη Μελβούρνη

Το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης.

Μια πρωτότυπη έκθεση λειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης. Πρόκειται για μια έκθεση 42 ανακατασκευασμένων αρχαιοελληνικών μουσικών οργάνων, που μεταφέρθηκαν από το Μουσείο Αρχαίων Ελληνικών Μουσικών Οργάνων και Παιχνιδιών του Κατακόλου Ηλείας.
Τα μουσικά όργανα έχουν κατασκευαστεί από τον εκπαιδευτικό Κώστα Κοτσανά, μετά από πολύχρονη έρευνα και μελέτη και είναι πλήρως λειτουργικά.
Μερικά από τα εκθέματα είναι: το μονόχορδο, ο ελικώνας και το σύντονο του Πυθαγόρα, η λύρα του Ερμή, η κιθάρα του Απόλλωνα, η περίφημη ομηρική φόρμιγγα και η αρχαϊκή κιθάρα, η διονυσιακή βάρβιτος, η κιθάρα του Ορφέα, η πηκτίς της Σαπφώς, η σαμβύκη, ο ελικών του Πτολεμαίου, ο αυλός, το τύμπανο και το ρόπτρο, το σείστρο, το κρουπέζιο, η ψιθύρα και το χαλκεόφωνο.


Σύνταξη με πληροφορίες από www.kathimerini.gr και Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία
Β.Η.
http://www.arxaiologia.gr/site/content.php?artid=8745

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails