Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σκόπια: Και στις Βρυξέλλες μας λένε «Σκοπιανούς»




Σκόπια.

Οι διακρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχίζονται. O πρόεδρος της Επιτροπής, Krisian Hedberg, ο οποίος κατά τα άλλα είναι φίλος της χώρα μας, προς το παρόν μας αντιμετωπίζει ως «Σκοπιάνους», ενώ γίνεται χρήση σε διάφορες μορφές η λέξη ‘Σκόπια’, όπως ‘σκοπιανοί επισκέπτες’, ‘οι εκπρόσωποι των Σκοπίων’, ‘τα όργανα των Σκοπίων’ κλπ.

Τα παραπάνω αναφέρει ο δημοσιογράφος Γκόραν Μομιρόφσκι αναφερόμενος σε αλλαγή της στάσης των Βρυξελλών, σε σχετική αναφορά του στην τηλεόραση ‘Κανάλ 5’.
Σήμερα στις Βρυξέλλες η Αλεξάνδρα Κας Γκράνιε αρνήθηκε ότι κάνει διάκριση στη γλώσσα των Σκοπίων.

Και όμως στα τριάντα πέντε κεφάλαια που αναφέρονται για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει τις διακρίσεις σχετικά με το όνομα της χώρας μας  που αναφέρεται ως ‘Σκόπια’ και τη γλώσσα μας χωρίς όνομα .


Μετά το ‘καλωσόρισμα’ της σκοπιανής αντιπροσωπείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζήτησε η πρώτη να εκδώσει μια επίσημη ανακοίνωση αν άλλαξε  για την Επιτροπή και η ονομασία της χώρας μας.

Σε προηγούμενες συνεδριάσεις της μεικτής επιτροπής για τη χώρα μας και τα θεσμικά της όργανα χρησιμοποιούσε τα ονόματα «Μακεδονία» και «μακεδονική γλώσσα» ή το πλήρες όνομα που είναι καταχωρημένο στα Ηνωμένα Έθνη (FYROM)  και η φράση που χρησιμοποιείται τελευταία για τη χώρα μας είναι ‘Σκόπια’.

Μετά το περιστατικό  αυτό,  η αντιπροσωπεία μας απείλησε ότι λόγω των προσβολών που δέχθηκε θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, αν χρησιμοποιηθεί πάλι η λέξη «Σκόπια» για το κράτος μας.

Οι υπάλληλοι των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων δεν απάντησαν στο αίτημα αυτό και μετά από ένα διάλειμμα ο πρόεδρος Krisian Hedberg, ζήτησε συγνώμη και εξήγησε ότι χρησιμοποιεί ασυνείδητα τον όρο ‘Σκόπια’.

--
Πηγή: Канал 5 Телевизија

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails