Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Σκόπια: Το άγαλμα θα τους χαρίσει εθνική συνείδηση…

Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της πΓΔΜ με το βάθρο στο οποίο θα στηθεί ο έφιππος Αλέξανδρος
(φωτογραφία σημερινή - 3 Μαΐου 2011, ώρα 16:12- από την κάμερα που έχει τοποθετήσει
το καθεστώς Γκρούεφσκι για την βλέπουν σε όλη την επικράτεια, μέσω διαδικτύου.
Διεκόπη η προβολή της, μόνον, κατά τη διαδικασία της Δίκης της Χάγης...)


Στη φωτογραφία εικονίζεται το βάθρο επί του οποίου θα τοποθετηθεί ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων της Βαρντάρσκας.

Το ‘μεγαλόπνοο’ έργο του εθνικιστή Σλάβου πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, που με αυτό και συνδυασμό άλλων αγαλμάτων, καθώς και ονομασίες σταδίων, νοσοκομείων, οδών, λεωφόρων, ξενοδοχείων, πλατειών κλπ., προσπαθεί να εμφυσήσει στις συνειδήσεις των Σλάβων, απογόνων των σλαβικών φυλών του Μεσαίωνα, τον Μακεδονισμό, ότι, δηλαδή, αποτελούν συνέχεια της ένδοξης ιστορίας του ελληνικού φύλου των Αρχαίων Μακεδόνων.


Προς το σκοπό αυτό ξοδεύουν, χωρίς φειδώ, τους κόπους του δύσμοιρου λαού, για να τον πείσουν ότι παππούς τους ήταν ο Φίλιππος ο Β΄, πατέρας τους ο Αλέξανδρος και ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν τη γλώσσα του Γκρούεφσκι!

Μια ιστορική μίμηση, της βουλγαρικής πολιτικής του 19ου αιώνα, τότε που ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος, τότε που η Βουλγαρία προσπαθούσε να δημιουργήσει την Αυτόνομη Μακεδονία…

Η αδυναμία ιστορικής συνέχειας, η ανυπαρξία εθνικής πραγματικής συνείδησης, έστρεψε την ιθύνουσα τάξη της πάλαι ποτε Νοτιοσλαβίας, να δημιουργήσει ένα έθνος που δεν υπήρξε ποτέ βασιζόμενη στην βουλγαρική πολιτική μια Αυτόνομης Μακεδονίας.

Ο γεωγραφικός όρος, Μακεδονία, μετατράπηκε σε εθνικό. Στόχος και σκοπός είναι η εδραίωση μιας ιστορίας με κλεμμένα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία από τους γειτονικούς λαούς, της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και της νεότερης ιστορίας της Βουλγαρίας.

Είναι το μεγαλύτερο ενορχηστρωμένο πρόγραμμα απόκτησης εθνικής συνείδησης των νεώτερων χρόνων, σε έναν πολυεθνικό πληθυσμό που έχει ως κύριο κορμό το σλαβικό στοιχείο στον οποίο οι σλαβικές καταβολές του αποκηρύσσονται μετά βδελυγμίας…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails