Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πρέπει, ως Έλληνες, να σώσουμε τη Δημοκρατία.

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία"
---------------------------------------------------------------
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ .




Οι Έλληνες ήταν αυτοί, οι οποίοι πρώτοι στον κόσμο διέκριναν τις τρεις κορυφαίες εξουσίες μέσα στη Δημοκρατία. Την Εκτελεστική, την Νομοθετική και τη Δικαστική Εξουσία. Σε αυτό το κείμενο ταυτίζουμε την εκτελεστική εξουσία με αυτήν του Σρατηγού-Αυτοκράτορα, γιατί στο σημείο αυτό μάς ενδιαφέρει το πώς λειτουργεί η Δημοκρατία στα όριά της. Πώς λειτουργεί αυτή, όταν η κατάσταση είναι κρίσιμη και το μάξιμουμ της εξουσίας θα πρέπει να μεταβιβαστεί σε κάποιον κυβερνήτη. Ο λαός, με την αρχή της πλειοψηφίας, επέλεγε τον Στρατηγό-Αυτοκράτορα. Η Ελλάδα έχει υποχρέωση απέναντι στην ιστορία της και τα παιδιά της να επέμβει και να "σώσει" τη Δημοκρατία. Πρέπει να σώσει το "αυθεντικό" δημιούργημα των αρχαίων προγόνων της και να το διαχωρίσει από το "μαϊμού"-προϊόν (Democracy) των Αγγλοσαξόνων.



Αυτή είναι ίσως και η τελευταία μας ευκαιρία να σωθούμε. Πρέπει, ως Έλληνες, να σώσουμε τη Δημοκρατία. Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε. Από εκεί και πέρα η Δημοκρατία μπορεί να σώσει όχι μόνον την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο ολόκληρο. Δεν υπάρχει άλλο σύστημα εξουσίας στον κόσμο, που να μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας κοινωνικής ανάπτυξης και ασφάλειας, και ταυτόχρονα να σέβεται τον απλό άνθρωπο.



Αυτό, το οποίο ενδιαφέρει τον γράφοντα στο σημείο αυτό, είναι να δώσει ένα όραμα στους αναγνώστες του και στον κόσμο γενικότερα. Ζούμε σε μια κατάσταση έντονης κατάθλιψης από την οποία δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε, αν δεν αποκτήσουμε ορατούς στόχους. Οι Έλληνες ήδη καταγράφονται ανάμεσα στους πιο απαισιόδοξους λαούς του κόσμου. Καθημερινά βλέπουμε συνανθρώπους μας να "φεύγουν", γιατί απλούστατα έχουν χάσει κάθε ελπίδα για την επόμενη ημέρα. Ζούμε στο "σκοτάδι" σαν χαμένοι και χρειαζόμαστε να δούμε λίγο "φως", ώστε να "προσανατολιστούμε" και να δώσουμε τη μάχη της επιβίωσής μας.



Αυτός είναι ο στόχος του κειμένου. Να δώσει λίγη ελπίδα στον αποκαρδιωμένο Έλληνα ...Να τον βάλει για μια στιγμή να κλείσει τα μάτια του και να ονειρευτεί μια νέα και πιο δίκαιη κοινωνία από αυτήν που ζει σήμερα ...Να μάθει στον αναγνώστη να "βλέπει" φως μέσα στο σκοτάδι ...Να "βλέπει" και να "περπατάει" με ασφάλεια, χωρίς να έχει ανάγκη τα μάτια του ...Να "βλέπει" έναν καλύτερο κόσμο να τον περιμένει πίσω από τα σημερινά ανυπέρβλητα προβλήματα ...Έναν κόσμο καλύτερο από τον κόσμο του Κωστάκη και του Γιωργάκη, που του προσφέρεται σήμερα ...Έναν κόσμο πολύ κοντινό, ο οποίος θα του δίνει τη δύναμη που χρειάζεται, ώστε ν' αγωνιστεί και να τον αποκτήσει.



Πρέπει να ξαναγίνουμε οι Έλληνες, οι οποίοι "βλέπουν" εκεί όπου δεν μπορεί να "δει" κανένας άλλος. Πρέπει να ανακτήσουμε τις δυνάμεις και την αυτοπεποίθησή μας και να ξαναγίνουμε οι οδηγοί των λαών ...Εύκολο είναι ...Πιο εύκολο απ' ό,τι νομίζουμε. Η Ελλάδα κρύβει απίστευτες δυνάμεις στα "σωθικά" της. Δεν βρέθηκε κι ούτε θα βρεθεί δύναμη ικανή να την εξαφανίσει. Η δύναμη, που νικά το σκότος, δεν μπορεί να εξαφανιστεί από τη φύση.



Η Δημοκρατία τελικά θα νικήσει τη Democracy ...
του Παναγιώτη Τραιανού*









ΠΗΓΗ: ''ΕΑΜ Β' - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails