Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΔΕΝΔΙΑ Ο “ΦΡΑΧΤΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΝ ΕΝΔΕΙΑ - Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΔΑ – «ΑΙΣΧΡΗ ΛΥΣΗ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ»


ΔΕΝΔΙΑ Ο “ΦΡΑΧΤΗΣ” ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΩΝ ΕΝΔΕΙΑ (από τη προχθεσινή διαμαρτυρία στο Χειμώνιο)

 


 
Μπορεί η κατασκευή του “φράχτη” να έχει ξεκινήσει και να προχωρά αλλά η νομιμοποίησή του στη συνείδηση των ανθρώπων που αντιδρούν στην κατασκευή του “φράχτη του αίσχους και της ντροπής” δεν επιτυγχάνεται παρά τα mediaκά κρεσέντο ρατσισμού, φασισμού και τρομοκράτησης.


 
Η επίσκεψη του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στο υπό κατασκευή «έργο» και στη συνέχεια στο Ν. Χειμώνιο Ορεστιάδας, το πρωί της Τετάρτης (25 Ιουλίου) στο τμήμα συνοριακής φύλαξης, αποτέλεσε ευκαιρία να εκφραστεί για μια ακόμη φορά η πλήρης αντίθεση στο “φράχτη”, στη βαρβαρότητα και απανθρωπιά που τον “συνοδεύει”. Στο “φράχτη- αίσχος” που σημαδεύει και ντροπιάζει μια περιοχή και που, στην ουσία, δεν θα προσφέρει τίποτα απ' όσα προσδοκούν οι εμπνευστές και συνεχιστές του “οράματος του φράχτη”. 



Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩNΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΔΑ – «ΑΙΣΧΡΗ ΛΥΣΗ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ»

 


 
“Άκουσα κάτι για ένα “τείχος” που ξεκίνησαν και φτιάχνουν σε αυτήν την περιοχή. Είναι μία αισχρή λύση-τα τείχη, δεν μπορεί να είναι λύση. Μην ξεχνάμε ότι εδώ που μας έφτασαν, σε λίγο καιρό και εμείς μπορεί να βρεθούμε ανεπιθύμητοι μετανάστες μέσα στην Ευρώπη. Είναι ντροπή να δίνουν τόσα εκατομμύρια για ένα “τείχος” και να μην τα δίνουν για τις πλημμύρες που καταστρέφουν αυτόν τον τόπο...”
Τάδε έφη εχθές το βράδυ, από τη σκηνή του Άρδα, στις Καστανιές, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, εκφράζοντας ξεκάθαρα την άποψή του για το θέμα της κατασκευής του “φράχτη” στον Έβρο. 


Κατά σύμπτωση, η “φωνή” του Θανάση Παπακωνσταντίνου ακούστηκε με διαφορά 12 ωρών και ελάχιστα χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο όπου ακούστηκε η “φωνή” του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο οποίος επιθεώρησε εχθές το πρωί την πορεία των εργασιών του “φράχτη”, και κούνησε αυστηρά το δάχτυλο στον κατασκευαστή-εργολάβο, όταν ο τελευταίος ζήτησε από τον υπουργό ένα μήνα παράταση παράδοσης του “έργου”.
Ο νέος υπουργός, της κυβέρνησης συνεργασίας, ζήτησε αυστηρά την απαρέγκλιτη τήρηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της κατασκευής, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Δυστυχώς, όπως οι “πρώην”, έτσι και οι “επόμενοι”, συνεχίζουν υποκριτικά να παραμυθιάζουν τον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι ο “φράχτης” του Έβρου θα κόψει το “γόρδιο δεσμό” του μεταναστευτικού. Αλήθεια, τι θα λένε όλοι αυτοί, από τον Οκτώβριο και μετά, οπότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή και θα “αποκαλυφθεί” το μέγεθος της...τρύπας που θα έχει γίνει στο νερό; Όταν θα αντιληφθούν, ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του, ότι εκτός από αισχρή και βάρβαρη, είναι και παντελώς αναποτελεσματική;
Αυτό ακριβώς το μήνυμα ήθελαν να στείλουν εκείνοι που συγκεντρώθηκαν εχθές το πρωί απέναντι από το Κέντρο Συνοριοφυλάκων στο Χειμώνιο Ορεστιάδας, αναμένοντας την υπουργική αυτοκινητοπομπή να περάσει από το σημείο και με σκοπό να θυμίσουν στο “σημερινό” κ. Δένδια, αλλά και σε κάθε πρώην και επόμενο “αρμόδιο” υπουργό, ότι η επικοινωνιακή απάτη του “φράχτη”, πολύ σύντομα θα αποκαλυφθεί...
Τελικά, στην...αντιπαραβολή Θανάση Παπακωνσταντίνου-Νίκου Δένδια, πολύ σύντομα θα φανεί ότι την αλήθεια έλεγε ο Λαρισαίος “χωριάτης” (Θανάσης Παπακωνσταντίνου) με το στίχο του
 
«Όσες κι αν χτίζουν φυλακές  
κι αν ο κλοιός στενεύει 
ο νους μας είναι αληταριό 
που όλο θα δραπετεύει..»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails