Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.


Μόνο 7 σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και όλοι Έλληνες κρατικοί υπάλληλοι ήταν αυτοί που είχαν την «ευφυή έμπνευση» να κλείσουν προχθές στις 2 το μεσημέρι την Ακρόπολη για να σώσουν από τον καύσωνα τον παγκόσμιο τουρισμό...

Αν δεν είχαμε αυτούς τους 7 υπέροχους συνδικαλιστές των κρατικών υπαλλήλων φύλαξης των αρχαιοτήτων κανείς δεν ξέρει με τι πτώματα θα γέμιζε η Ακρόπολη από τους «ηλιθίους» Γιαπωνέζους, Κινέζους, Αυστραλούς, Αμερικάνους, Ασιάτες και Ευρωπαίους που ήρθαν από την άκρη του κόσμου να επισκεφθούν την Ακρόπολη μέσα στο λιοπύρι και στον «Αρμαγεδδώνα»... των 39 βαθμών κελσίου!!!

Οι ηλίθιοι αυτοί τουρίστες αντί να πάνε στις πυραμίδες της Αιγύπτου που δεν κλείνουν ούτε με 60 βαθμούς κελσίου. Αντί να πάνε στην Έφεσο όπου οι Τούρκοι δείχνουν να ελληνικά αρχαία και με 50 βαθμούς ζέστη. Αντί να πάνε στην Πομπηία που οι Ιταλοί δεν καταλαβαίνουν από τέτοια, ήλθαν στην Ακρόπολη... Κακό του κεφαλιού τους.

Από την βλακεία τους όμως να ψηθούν στον ήλιο της Αθήνας τους γλύτωσε η συντεχνία των φυλάκων αρχαιοτήτων και το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που συμφώνησε να κλείσει η Ακρόπολη στις 2 το μεσημέρι για να σωθούν φύλακες και κυρίως οι τουρίστες...

Πρόκειται για «σωτήρια» απόφαση της ΠΕΦΥΑ. Την ξέρετε την ΠΕΦΥΑ; Είναι η Πανελλήνια Ένωση Φυλάκων Αρχαιοτήτων η οποία, εκτός των άλλων, προστατεύει τους κρατικούς φύλακες αρχαιοτήτων ακόμη και από τον καύσωνα... Πάντα βέβαια με την σύμφωνη γνώμη και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού... Το Τουρισμού μας έλειπε... το κοτσάραμε κι αυτό...

Τα 7 υπέροχα μέλη, λοιπόν, της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΦΥΑ έκριναν, ομόφωνα, προχθές ότι και οι φύλακες και οι τουρίστες δεν πρέπει να εκτεθούν άλλο στον ήλιο. Και άρα όσοι είδαν-είδαν την Ακρόπολη μέχρι τις 2 μμ. Οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε στις χώρες τους. Και ας έλθουν ξανά όταν φυσήξει αεράκι.

Έκλεισαν λοιπόν το «μαγαζί» (με την άδεια και του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού) και έχοντας κάθε νόμιμο δικαίωμα άφησαν τους τουρίστες να βλέπουν την Ακρόπολη από μακριά. Αυτή είναι όλη κι όλη η κρατική λογική της ελληνικής οικονομίας και της πολιτικής που την πλαισιώνει. Αυτή είναι η σημερινή κατάντια της χώρας την οποία υποσχέθηκε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά να ανατρέψει δυναμικά όπως προκύπτει από τις προγραμματικές του δηλώσεις.

Αυτή όμως είναι και νέα αντίληψη που υποσχέθηκε η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του τουρισμού και την αναθέρμανση της τουριστικής αγοράς; Αυτά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβερνητικής αποφασιστικότητας για την ανατροπή της πορείας της χώρας από την κατάρρευση; Και με τα δείγματα αυτά θα περιμένουμε από τον κ. Σαμαρά και τα κόμματα που τον υποστηρίζουν ότι θα τα βάλει με το πελατειακό κράτος, τις συντεχνίες και τους Φωτόπουλους;

Εάν είναι έτσι άντε να περιμένουμε να βγάλει ο κ Σαμαράς τις κουκούλες της αλητείας των Εξαρχείων πού έχουν το θράσος να «το παίζουν» και επαναστάτες.

Άντε να περιμένουμε. Άλλωστε το ίδιο κάνουμε εδώ και 40 χρόνια μεταπολίτευσης. Περιμένουμε.

[Του Γιώργου Κράλογλου από capital.gr]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails