Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αφήνονται ελεύθεροι οι περισσότεροι εγκληματίες που συλλαμβάνονται.

Αφήνονται ελεύθεροι οι περισσότεροι εγκληματίες που συλλαμβάνονται. ΕκτύπωσηE-mail
Με σημερινό της δημοσίευμά η «Καθημερινή» αναφέρεται στην εγκληματικότητα που ανατροφοδοτείται συνεχώς από άτομα που συλλαμβάνονται, οδηγούνται ενώπιων της δικαιοσύνης, αλλά τελικά λόγω νομοθετικών διατάξεων που επιτρέπουν την ευνοϊκή μεταχείριση τους, δράστες σοβαρών εγκληματικών πράξεων, τελικά παραμένουν ελεύθεροι όχι μόνο για να διαπράξουν νέα αδικήματα, αλλά και να τροφοδοτήσουν το κλίμα ατιμωρησίας που υπάρχει ενθαρρύνοντας και άλλους να παρανομήσουν.
Ειδικότερα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι πριν μερικές μέρες ανακρίτρια άφησε ελεύθερα μέλη σπείρας που είχε διαπράξει 30 διαρρήξεις, με χρηματική εγγύηση καταβλητέα μια εβδομάδα μετά, με αποτέλεσμα οι κακοποιοί να φύγουν σαν κύριοι, να μην εμφανιστούν ποτέ για να καταβάλλουν την εγγύηση και σήμερα να συνεχίζουν τη δράση τους ανενόχλητοι.
Το ίδιο θέμα το είχαμε θέσει εδώ και μήνες καθώς το πρόβλημα της εγκληματικότητας δείχνει να εξελίσσεται, μαζί με την οικονομική κρίση, σε μάστιγα κατά της κοινωνίας, όχι μόνο λόγω της αύξησης του αριθμού των εγκλημάτων που διαπράττονται, αλλά (κυρίως αυτό) λόγω της συνεχώς μεγαλύτερης αγριότητας που παρατηρείται στον τρόπο δράσης, με την ανθρώπινη ζωή να αποτιμάται πλέον λίγα μόνο ευρώ.
Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναμόρφωσης του Ποινικού Κώδικά και ομολογουμένως απ’ όσο προλάβαμε να διαβάσουμε στα νέα κείμενα δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη τα προβλήματα αυτά, το αντίθετο μάλιστα, καθώς δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην αποσυμφόρηση δικαστηρίων και φυλακών. Αμφιβάλουμε μάλιστα αν για τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου είχαν ή θα έχουν λόγο αυτοί που πραγματικά παλεύουν με το έγκλημα, οι μάχιμοι δηλαδή αστυνομικοί.
Εμείς από τη θέση μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να αναφερθούμε στο θέμα, μήπως όμως μπορούν να κάνουν κάτι τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών; Νομίζουμε πως το οφείλουν και στα μέλη τους, αλλά και στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails