Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ενας σερ μιλάει για τους κινδύνους της πολιτιστικής κληρονομιάς

Διάλεξη από τον καθηγητή σερ Κόλιν Ρέφιου στις 11 Μαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
Ενας σερ μιλάει για τους κινδύνους της πολιτιστικής κληρονομιάς
Κυκλαδίτικο αγαλματίδιο που βρέθηκε διαμελισμένο έπειτα από ανασκαφές στη νησίδα της Κέρου

Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς επί τάπητος. Και μάλιστα από έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των ενδιαφερόντων του, τα τελευταία χρόνια, στην επισήμανση και την καταγγελία της παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων. Πρόκειται για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ σερ Κόλιν Ρένφριου, ο οποίος θα δώσει μία διάλεξη στις 11 Μαΐου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Προστατεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Πρόκληση του Διεθνούς Εμπορίου Αρχαιοτήτων».

Η λεηλασία και η καταστροφή των αρχαιολογικών χώρων για την τροφοδότηση της διεθνούς αγοράς ......
........με παράνομες αρχαιότητες, η δημιουργία - στο παρελθόν - ιδιωτικών συλλογών ή και συλλογών μεγάλων μουσείων με αρχαία έργα, που είχαν παράνομα εξαχθεί από τη χώρα τους ακόμη και η άποψη, ότι οι συλλέκτες είναι οι «πραγματικοί αρχαιοκάπηλοι» καθώς και ο διφορούμενος ρόλος κάποιων σημαντικών μουσείων είναι από τα θέματα που θα τεθούν από τον κ. Ρένφριου.

Να σημειωθεί ότι τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα του ιδίου επικεντρώνονται στη θεωρία της αρχαιολογίας, την ευρωπαϊκή προϊστορία (ειδικά του Αιγαίου), την αρχαιολογική επιστήμη (με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο DNA και τη μοριακή γενετική) και την προέλευση της γλωσσικής πολυμορφίας.

Η ομιλία οργανώνεται από την «Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» σε συνεργασία με τον Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών και με την υποστήριξη του British Council.

Πού και Πότε
Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμφιθέατρο Δρακοπούλου (Πανεπιστημίου 30). Τετάρτη 11 Μαΐου, ώρα 19.00. Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά

Πηγή
http://strymonas.blogspot.com/2011/04/blog-post_30.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails