Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Βραβείο νέου επιστήμονα από τον Ομπάμα στον Έλληνα Μανώλη Καμβυσέλλη

Ο Μανώλης Καμβυσέλλης-Κέλις παρέλαβε από τον Αμερικανό πρόεδρο το βραβείο PECASE που απονέμουν οι ΗΠΑ στους κορυφαίους νέους επιστήμονες, για την εργασία του στη σύγκριση του ανθρώπινου γονιδιώματος με αυτό άλλων θηλαστικών.

Δεν είναι η πρώτη διάκριση που κατακτά ο δρ. Μ. Καμβυσέλλης, καθώς πριν από περίπου 15 χρόνια ο ίδιος και τα αδέρφια του είχαν γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες, καθώς σπούδαζαν ταυτόχρονα στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Ο ίδιος, ηλικίας τώρα 33 ετών, έλαβε μαζί με 84 άλλους νέους επιστήμονες το βραβείο PECASE (Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers), την ύψιστη τιμή που απονέμει το αμερικανικό κράτος στους κορυφαίους νέους επιστήμονες. Ο δρ Καμβυσέλης αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο ΜΙΤ στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, διδάσκει πλέον στο ίδιο πανεπιστήμιο βιοπληροφορική ως επίκουρος καθηγητής.

Η εργασία του, βάσει της οποίας και έλαβε το βραβείο από τον Μπάρακ Ομπάμα, στηρίζεται σε ειδικές τεχνικές πληροφορικής ανάλυσης για να συγκρίνει το ανθρώπινο γονιδίωμα με τα γονιδιώματα άλλων θηλαστικών, με στόχο να βρει τα εξελικτικά αποτυπώματα, ή κοινά χαρακτηριστικά των ειδών, καθώς και το πως εξελίχθηκε το DNA τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έρευνά του αυτή δύναται να δώσει στην ιατρική κοινότητα νέα στοιχεία για την πρόληψη και καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών.

Ο ίδιος δήλωσε ότι κατανοεί ότι το εν λόγω βραβείο δεν είναι για όσα οι νέοι επιστήμονες έχουν ήδη κάνει, αλλά πρόκειται «για ένα κίνητρο, μια παρότρυνση να κάνουμε κάτι καλύτερο και να ανοίξουμε νέους δρόμους στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας».

http://www.tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails