Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Μεγάλο πλήγμα στην ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων - Συλλήψεις Τούρκων στρατηγών

Από τη νύχτα της Παρασκευής 29 από τους 369 υψηλόβαθμους στρατηγούς και ναυάρχους του τουρκικού στρατού βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της στρατιωτικής φυλακής “Χάσνταλ” της Κωνσταντινούπολης. Οι φυλακίσεις έγιναν στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης "Βαριοπούλα". Ο εισαγγελέας που εκδικάζει την όλη υπόθεση ζήτησε τις φυλακίσεις των στρατηγών και των ναυάρχων με το σκεπτικό ότι σε περίπτωση που δεν φυλακιστούν ενδέχεται να τεθεί σε κίνδυνο η εκδίκαση της υπόθεσης και να τραπούν οι ίδιο ισε φυγή.

Μεταξύ τους βρίσκεται ο πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας Ιμπραχίμ Φιρτίνα και ο πρώην αρχηγός του πολεμικού ναυτικού Οζντέν Ορνέκ. Εκτός από τους εν ενεργεία στρατιωτικούς τα κάγκελα των φυλακών πέρασαν και άλλοι εν αποστρατεία υψηλόβαθμοι στρατηγοί και ναύαρχοι του τουρκικού στρατού. Οι φυλακίσεις προκάλεσαν πολιτική θύελλα στη γειτονική χώρα. Το μεσημέρι του Σαββάτου οι συγγενείς των φυλακισθέντων χύθηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι συνήγοροι της υπεράσπισης εμφανίστηκαν στα τηλεοπτικά κανάλια και τόνισαν ότι η τουρκική δικαιοσύνη έχει φτάσει στο σημείο της ολικής κατάρρευσης.
Ο επιτελάρχης Ισίκ Κοσάνερ συναντήθηκε με τις οικογένειες των φυλακισθέντων και στη συνέχεια μετέβη στο Παλάτι Ντολμάμπαχτσε όπου συνάντησε εκτάκτως τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Βετζντί Γκιονούλ και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο των συζητήσεων κατά τη συνάντηση. Πάντως πηγές των ενόπλων δυνάμεων διευκρινίζουν ότι ο επιτελάρχης μεταβίβασε στον Τούρκο πρωθυπουργό τον έντονο προβληματισμό του τουρκικού στρατού.
Στο πλαίσιο της υπόθεσης "Βαριοπούλα" διάφορα μέλη του τουρκικού στρατού κατηγορούνται με το πρόσχημα ότι συμμετείχαν σε σχέδια ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το σχέδιο προέβλεπε επιθέσεις κατά των μειονοτήτων, δημιουργία έντασης στο Αιγαίο μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος και κλίμα αστάθειας στο εσωτερικό.

kathimerini
http://greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails