Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Οι πολλές αυτοκτονίες πλήττουν την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ


Η πανίσχυρη πολεμική μηχανή της Αμερικής αντιμετωπίζει ένα νέο πρόβλημα. Τις αυξημένες αυτοκτονίες των εφέδρων στρατιωτών. Αν και επαγγελματικές, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν και πολλούς εφέδρους, και αυτοί οι έφεδροι είναι που το τελευταίο διάστημα αυτοκτονούν κατά δεκάδες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, το 2010 σημειώθηκαν 145 αυτοκτονίες εφέδρων και στελεχών της εθνοφρουράς, σε σχέση με τις 65 που σημειώθηκαν το 2009. Και κανένας δεν γνωρίζει τους λόγους αυτής της μεγάλης αύξησης.

Ο στρατηγός Peter Chiarelli, αναπληρωτής επιτελάρχης, και αρμόδιος για θέματα αποτροπής αυτοκτονιών στο στράτευμα, ανέφερε πως το 2010 σημειώθηκαν συνολικά 343 αυτοκτονίες, μεταξύ μονίμων, εφέδρων, πολιτών, αλλά και συγγενών των στρατιωτικών. Ο αριθμός των αυτοκτονιών μεταξύ των μάχιμων έφτασε τις 156, μόλις 6 λιγότερες από το 2009, και ο στρατηγός απέδωσε τη μείωση αυτή στα ειδικά μέτρα που λαμβάνονται. Στην εθνοφρουρά όμως, σημειώθηκαν 101 αυτοκτονίες, 53 δηλαδή περισσότερες από το 2009, και μεταξύ των υπόλοιπων εφέδρων σημειώθηκαν 44, μια αύξηση κατά 12, από τις αντίστοιχες του 2009.

Το περίεργο είναι πως οι αυτοκτονίες δεν φαίνεται να συνδέονται με το στρες του πολέμου, αφού οι μισοί από τους αυτόχειρες δεν συμμετείχαν καν σε θέατρα πολέμου. Οι λόγοι δεν είναι ούτε οικονομικοί, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις το 15% των εθνοφρουρών που έδωσαν τέλος στη ζωή τους ήταν άνεργοι. Η πιο πιθανή εξήγηση που δίνεται είναι «αισθηματικοί λόγοι», αλλά και πάλι κανένας δεν μπορεί να το αποδείξει. Όπως δήλωσε ο Chiarelli, «Όποιος γνωρίζει τον ένα και μοναδικό λόγο που ωθεί τους ανθρώπους στην αυτοκτονία, να έρθει να μας τον πει κι εμάς…».

Εν τω μεταξύ, παρά τις αυτοκτονίες, ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει το «ειρηνευτικό» του έργο στο Αφγανιστάν. Πριν μερικές ημέρες μάλιστα, μια στρατιωτική μονάδα κυριολεκτικά εξαύλωσε ένα ολόκληρο αφγανικό χωριό στη περιοχή του Kandahar, όταν αυτό καταλήφτηκε από τους Ταλιμπάν.

Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιο σκοπό εξυπηρέτησε η εξαφάνιση του χωριού, όταν η βασική δεδηλωμένη προτεραιότητα των αμερικανικών δυνάμεων είναι να «κερδίσουν τις καρδιές και τα μυαλά των ντόπιων».

Μάλλον όμως πρόκειται για αυξανόμενη αγανάκτηση από πλευράς του διάσημου στρατηγού David Petraeus, καθώς οι στόχοι των ΗΠΑ στη περιοχή δεν φαίνεται να εκπληρώνονται. Πολλοί περιμένουν τώρα ακόμη περισσότερη βία και από τις δυο αντιμαχόμενες πλευρές.

S.A.-Wired

http://news-gr.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails