Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Τό 95% των γυναικών έχουν κάνει εκτρωση στην Ελλάδα !

Οι Ελληνίδες επιλέγουν την επείγουσα αντισύλληψη

Λανθασμένη άπoψη γα την αντισύλληψη φαίνεται ότι έχουν οι Ελληνίδες, που προτιμούν έναντι των αντισυλληπτικών δισκίων να χρησιμοποιούν το χάπι της «επόμενης ημέρας» σε μία προσπάθεια να προλάβουν μία ανεπιθύμητη κύηση που τις περισσότερες φορές οδηγεί στην έκτρωση. Στην Ελλάδα μόλις το 3% των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας χρησιμοποιεί αντισυλληπτικά χάπια, τη στιγμή που στη γειτονική Τουρκία το σχετικό ποσοστό ανέρχεται στο 9% και στις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης ξεπερνά το 45%. Αντίθετα, στην Ελλάδα αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των γυναικών που χρησιμοποιούν το «χάπι της επόμενης ημέρας» ή αλλιώς επείγουσα αντισύλληψη και σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες αυτή τη στιγμή το 27% των νεαρών Ελληνίδων έχει λάβει αυτού του είδους τα φάρμακα έναντι του 20% πριν από δύο χρόνια. Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι στην Ελλάδα πωλήθηκαν 200.000 δισκία επείγουσας αντισύλληψης.

200.000 χάπια επόμενης μέρας

Αυτά τόνισαν χθες ειδικοί γιατροί σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνίδων Επιστημόνων, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Αντισύλληψης. Οπως επεσήμαναν η κ. Εύη Μπάτρα, πρόεδρος του συνδέσμου, η κ. Γεωργία Κοβάνη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών, η κ. Βάσω Μαργαριτίδου, καθηγήτρια του ΤΕΙ Αθήνας και πρόεδρος της Πρωτοβουλίας «Γυναίκα και Υγεία», και μαιευτήρ γυναικολόγος κ. Κοσμάς Βρυώνης, πολλές Ελληνίδες έχουν συνδυάσει τον όρο αντισύλληψη με την έκτρωση, ο αριθμός των οποίων -όπως υποστήριξαν- συναγωνίζεται τον αριθμό των γεννήσεων. Είναι ενδεικτικό, επεσήμαναν, ότι το 95% των γυναικών που έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο έχουν κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση. Ωστόσο, ακριβή στοιχεία για την Ελλάδα δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιτίας της μη καταγραφής όλων των περιπτώσεων.

Η κ. Κοβάνη έκανε λόγο για «αλόγιστη χρήση εκ μέρους των Ελληνίδων του χαπιού της επόμενης ημέρας, το οποίο δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τις κανονικές μεθόδους αντισύλληψης. Ο κ. Βρυώνης και η κ. Μαργαρίτη αναφέρθηκαν και στην απουσία Κέντρων Οικογενειακού Προγραμματισμού και γενικότερα δημόσιων συμβουλευτικών υπηρεσιών αναφορικά με τη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων. Οπως είπε η κ. Μαργαρίτη «σαφώς και δεν πρέπει να υπερασπιστούμε με πάθος την Επείγουσα αντισύλληψη, αλλά να την κρατήσουμε στο επίπεδο που είναι τώρα, ως αντίπαλον δέος στην έκτρωση και έως ότου το κράτος αναπτύξει τις σωστές υπηρεσίες προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο».Πεννυ Μπουλουτζα


http://news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails