Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ - ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ - ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ - ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ - ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΙΣΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΜΑΘΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μια ιστοριούλα από τη Νορβηγία

Η Siemens προσκάλεσε στην Ισπανία τρεις αξιωματούχους του νορβηγικού ΥΕΘΑ για μια επίδειξη υλικού. Έξοδα 2.500 ευρώ. Ο ναύαρχος κ. ΑΤΚ που συμμετείχε, παρουσίασε στη συνέχεια εξαιρετική δραστηριότητα σε αγορές, δείπνα, ταξίδια κ.λπ. Ο έλεγχος αποκάλυψε σκοτεινές διαδρομές λαδωμάτων από την εταιρεία και εκμαυλισμό αξιωματούχων του ΥΕΘΑ.Σημειώνω ότι έγινε έλεγχος, πώς να το κάνουμε; Τι ακολούθησε; (Εκεί, φυσικά, δεν υπάρχει άρθρο 86 του Συντάγματος, που καλύπτει αρπαχτές πολιτικών.)

- Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά 15 προσώπων που ευρέθησαν υπόλογοι.
- Επιβλήθηκε, άμεσα, στη Siemens πρόστιμο 250.000 ευρώ.
- Ελέγχθηκαν οι τελευταίες συμβάσεις της εταιρείας με το νορβηγικό ΥΕΘΑ. Απεκαλύφθησαν υπερκοστολογήσεις και επεβλήθη έτερον πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ.

Εδώ κι ενταύθα:
- Η υπόθεση, τρισχειρότερη από αυτή της Νορβηγίας, κουκουλώθηκε από την ελληνική Βουλή.

- Ευρέθησαν σε λογαριασμούς στελεχών του ΥΕΘΑ υπέρογκοι λογαριασμοί με τροφοδότη τη Siemens.

- Η εταιρεία ομολόγησε ότι λάδωσε τα δύο μεγάλα κόμματα με 2 δισ. ευρώ (πέραν των προσωπικών καταβολών σε «αξιωματούχους»).

Και δεν κουνιέται φύλλο. Προσθέτω ότι στη Νορβηγία έχουν φυλακιστεί δύο υπουργοί για ανάλογο σκάνδαλο και έχουν επιβληθεί βαριά πρόστιμα στην εταιρεία.
PARON.GR
Ινφογνωμων Πολιτικα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails